maanantai 1. maaliskuuta 1999

Helmikuu 1999: Helsingin yliopistolta Cimoon.

Vuonna 1999 ei velä ollut varnaisia blogeja, ei ainakaan minulla.  Kotisivut minulla oli toki useammallakin palvelimella, ja olin tehnyt sellaisia monille työntanajille kuten ling.helsinki.fi/dept/slav/   rusin.fi    helsinki.fi/aleksanteri/   Niitä saattaa vieläkin löytyä archive.orgista.

Tämä blogikirjoitus on kuitenkin vain rekonstruktion, tehty enimmäkseen muistin varrassa.



Vielä tammikuussa 1999 työpaikkani oli Helsingin Kaisaniemessä, melkein Kluuvissa, osoitteesa Vuorikatu 5 A . Se eli siinä Porthanian takana. Alapuoellamme oli vastiään valmistunut Kaisanimen metroasema, josta myöhemmin tuli asema nimeltään Helsingin ylioipisto.  Toisella puolella oli ollut joku kauppakeskus, joku vaateliike, Anttila ehkä, vai tuliko se myöhemmin. Sinne yläkertaan, meidän seinän taakse rakennettiin opiskelijakirjastoa. Kirjasto oli rakentanut myös jotain maanalaisia tiloja metron rakentamisen yhteydessä.  Usein oli räjäytyksiä ja laitoksen tietokoneiden alle käytiin tuomassa kumitassuja, jotteivät ne vaurioituisi tärinästä. 


Minä toimin laitoksella ATK-suunnittelijana. Sitä ennen olin toiminut tukihenkilönä.  Työhuoneeni oli viidennessä kerroksessa portaita tullessa vasemmalla siellä, missä oli slaavilaisten kielten professorin ja assistentin huoneet.  Minun huoneeni oli pieni kapea koppi vessan vieressä.  Usein pidin ovea auki, ja professorin vastaanotolle odottavat opiskelijat kävivät juttelemassa kanssani. 

Lokakuussa 1998 olin muuttanut Espoon kilosta Helsingin Herttoniemeen. Tässä kerron äänelläni tuosta ajasta. Video on otettu Helmikuussa 1999 ja ääni on lisätty vuonna 2005.








Heikki Huhtanen alias Henry Zalkin plus muut meidän laitoksen opiskelijat esiintyvät kotibileissä.
Heikki menehtyi seuraavana vuonna.  Sitä hän osasi aavistella itsekin, ja siksi pyysi minua muutamissa bileissä käyttämään videokameraani, koska hän halusi tulla ikuistetuksi hyvin omaperäisine musiikkeineen ja huumorintajuineen.

Tässä Heikki esittelee laulun Мама, я жулика люблю olevan kotoisin Odessasta.




Heikki ja hänen ystävänsä esiintyivät sitten myös minun läksiäisissäni Helmikuun alkupäivinä.



Ehkä joku saattoi huomata, että laulajien joukossa oli myös Jussi Halla-aho, joka tuolloin opiskeli laitoksella.