Tietoja

Jo vuonna 2002 aloitettu, mutta aikojen saatossa alustalta ja palvelusta toiseen siirtynyt blogi.  Monet postauksista on jouduttu jälkeen päin konstruoimaan säilyneiden muistiinpanojen, sähköpostien, hahmotelmien sekä muistikuvien perusteella.   Suomesta Singaporeen vuonna 2002, sieltä Australian tropiikkiin vuonna 2003. Vuonna 2009 kotielämästä kulkuriksi. Australiasta Euroopaan ja Kaakkois-Aasiaan vuonna 2014. Malesiassa vuonna 2015. Vuoden 2016 alussa lähdin Malesiasta: Ukraina ja Vietnam olivat pääasialliset oleskelumaani tuona vuonna samoin kuin 2017. Päätin asettua Vietnamiin, ja se alkoi toteutua pikku hiljaa.Ennen muuttoa Suomessa:  2001  Uusi työ uusmedia-alalla1990-luvulla olin valtion leivissä.

1/2002 Muutto Helsingin Vuosaaresta Singaporeen

3/2002  Adoptoin Kissan ja tapasin Nancyn. Siitä seurasi  Rakkautta ja kulkukissoja Singaporessa

8/2002  Työsopimusta ei uusittu, mtta  jäin Singaporeen.

9/2002  Matkustimme Suomeen omiin häihimme

10/2002   Häät Singaporessa

11/2002  Kissat lähetettiin Australiaa

12/2002  Muutimme Australiaan, ensiaskeleet Sydneyssä

2003  Muutimme Australian Townsvilleen ja vietimme siellä koko vuoden.  Bluey-koira ja Spartacus-kissa liittyivät perheeseemme.

2004   Muutimme Woodstockiiin ja asuimme siellä koko vuoden 

2005  Muutto työn perässä Cairnsiin. Asuimme koko vuoden Machans Beachilla

2006  Puolet vuodesta Machans Beachilla, sitten muutimme omaan taloon.

2007  Minusta tuli Australian ja Suomen kaksoiskansalainen.

2008  Jätin työpaikkani enkä saanut uutta.

2009  Yritin uudelleenkouluttautumista.  Lokakuussa lähdin etelään onnea etsimään.

2010  Päätin jäädä etelään. Asumusero, avioero,  tk-eläke, Asuin Queenslandin aurinkorannikolla ja Brisbanessa.  Ensimmäinen matka Thaimaahan ja muualle Kaakkois-Aasiaan. Vierailu Singaporessa.  Vuoteen kuului paljon joogaa ja pyöräilyä. Olin hyvässä kunnossa.

2011   Paluu Australiaan. tammi-kesäkuussa asuin Perthissä Länsi-Australiassa. Kypsyi nettiparisuhde Indonesiaan. Päätin muuttaa sinne. Heinäkuu kului Uudessa Etelä-Walesissa ystäväni maatilalla. Elo- ja syyskuu Indonesiassa, jossa aprisuhde kariutui. Matkailin myös Palilla, Singaporessa ja Malesiassa. Palasin Australiaan Brisbanen seudulle.  Aloitin Bikran-joogan ja muutakin joogaa harrastin paljon.

2012  Epäonnistunut aloitus pitkälle pyöräretkelle. Yritin asettua Brisbaneen. Ensimmäinen Suomen-matka liki kymmeneen vuoteen oli suuri positiivinen yllätys. Palasin Hong Kongissa vietetyn kuukauden jälkeen Brisbaneen. Kävin 10-päivän Vipassana-kurssilla.  Loppuvuodesta kävin Japanissa ja vietin Taiwanissa toista kuukautta.  Juoksin Helsingissä puolimaratonin.

2013  Tammikuu Taiwanissa. Kuun lopulla vierailin Singaporessa, josta lensin Australian Sydneyyn talovahdiksi. Sieltä lähdin pitkälle pyöräretkelle kohti Adelaidea, jonne jätin pyöräni ja lensin Suomeen.  Ostin kävelykärryn ja lähdin pitkälle matkalle Eurooppaan:  Viro, Latvia, Liettua, Puola, Tsekki, Itävalta, Kroatia, Serbia, Bosnia-Herzegovian, Saksa,  Tanska, Ruotsi ja taas Suomi, josta lensin takaisin Sydneyyn.  Sieltä kohta Cairnsiin, jossa tapasin Kitti-kissan ja muut eläimet viimeisen kerran. Sieltä lähdin kävelemään itärannikkoa alas. Täysin 50. Kävelin koko loppuvuoden. Kävin Townsvillessa, Brisbanessa, Sydneyssä, Melbrounessa. Kävelin lopuksi Tasmaniassa koko marras- ja joulukuun.  Päätin lähteä Australiasta.

2014  Pari ensimmäistä viikkoa kuumassa Melbrounessa. 16.1. lensin Borneon saarelle Malesiaan kuuluvaan Kota Kinabaluun. Siellä joogasin Jani Jaatisen johdolla.  Vietin helmikuun lopulla muutaman päivän Singaporessa. Sieltä matkustin ensimmäistä kertaa Vietnamiin, jossa vietin pari kuukautta.  Huhtikuun lopulla lensin Ruotsiin, sieltä Suomeen ja kohta Espanjaan, jossa yritin pitkää kävelyretkeä. Koko Espanjan-reissu epäonnistui täysin. Lensin takaisin Aasiaan jo kolmen viikon jälkeen: Thaimaa, Laos, Vietnam ja Malesia.  Malesiaan jäin yrittämään parisuhteessa elämistä. Aloitin vapaaehtoisena englannin opettajana.  KävimmeThaimaassa ja Vietnamissa.  Joulukuun vietin Intian Aurovillessä vegaaniyhteisössä: koko homma epäonnistui. 

2015:  Vuosi alkoi Malesian Port Dicksonissa. Kumppani asuin Kuala lumpurissa. Maaliskuussa lähdin matkalle Euroopaan: Turkki, Bulgaria, Romania, Slovakia, Ukraina, Puola. Gdanskista lensin Turkuun. Siellä ostin polkupyörän ja lähdin pitkälle juna- ja pyöräreissulle. Kävin Tampereella, Orivedellä, Jyväskylässä, Oulussa, Kajaanissa, josta lähdin pyöräilemään Taivalkosken kautta Kuusamoon ja sieltä Itärajaa alas. Joensuussa pysähdyin pidempään. Sitten lähdin taas itärajaa ajas, Imatran, Lappeenranta, Vaalimaa, Kotka, Pornainen, Vantaa.  Jätin pyörän Nurmijärvelle ja nousin yöjunaan: ajoin Rovaniemelle, sieltä bussilla Tornioon. Ylitin rajan Ruotsin puolelle Haaparantaan.  Kävelin 3 päivää alas Ruotsin itärannikkoa.  Otin junan Tukholman kautta Åmåliin, jossa olin ystäväni hevostilan renkinä. Tukholmasta lensin takaisin Malesiaan.  Asetuin Cameron Highlands-ylänköalueelle. Siitä ei tullut mitään niin kuin ei parisuhteestakaan.

2016:  Lähdin tammikuussa Vietnamiin ja siihen loppui parisuhde Malesiassa.  Maaliskuun puoliväliin saakka olin Vietnamissa:  Nha Trangissa vapaaehtoisena opettajana ja sitten vähän aikaa Saigonissa.  Ho Chi Minh Citystä lensin Ukrainan Odessaan. Ukrainassa kiertelin ja opetin 3 kuukautta: Odessa - Dnepropetrovsk (jossa näin Uriah Heepin), Harkova, Lviv, Kiova (jossa näin Nightwishin): Lvivissä alkoi lupaava parisuhde, joka keskeytyi siihen, että lähdin Suomeen kesäkuun puolivälissä. Yritin asumista Joensuussa. Siitä ei tullut mitään: en pitänyt kaupungin sosiaalisesta ilmastosta. Jätin Joensuun heinäkuun lopulla ja lähdin pyörällä kohti Savoa. Kävin Juankoskella, pyöräilin sieltä länttä kohti: Iisalmi, Pielavesi, Nilsiä, Viitasaari, Kyyjärvi, Alajärvi.  Pysähdyin siellä serkun luokse. Jätin pyörän sinne ja ajoin bussilla Helsinkiin, sielä Saloon.  Palasin takaisin Ukrainaan Kroatian, Monenegron, Makedonia, Bulgarian ja Romanian kautta. Syyskuussa aloitin vapaaehtoisena opettajana Kiovan skandinaavisessa koulussa. Kävin myös Harkovassa opettamassa. Netissä oli kehkeytynyt parisuhde Vietnamissa. Matkustin sinne joulukuun puolivälissä ja asetuin taloksi maaseudulle Mekong-joen suistoon.

2017: Vuosi alkoi lupaavasti Vietnamissa.  Maaliskuussa en olisi halunnut lähteä takaisin Ukrainaan ja Suomeen, mutta kun olin luvannut ... Lähdin Thaimaan ja Kazakstanin kautta Kiovaan opettamaan samaan kouluun, jossa olin ollut aiemmin.  Asunto- ja viisumiasioissa en saanut mitään apua, joten päätin olla jäämättä sinne. Myös ilmasto teki minut sairaaksi. Vappuna olin jo Suomessa. Oli kylmä. Yirtin asumista Inkoossa, mutta se ei onnistunut lähinnä sään takia. Toukokuun lopulla palasin Moskovan kautta Vietnamiin. parisuhde jatkui ja minä päätin jäädä. Elokuun lopulla kävin Thaimassa uusimassa viisumin: sain vuoden mittaisen.   Joulukuussa oli vaikeaa sianhajussa.  Päätin lähteä Thaimaahan miettimään jatkoa.

2018: Vuosi alkoi Vietnamissa mutta 5.1. lähdin Thaimaahan luonnonmukaisen rakentamisen kurssille. Olin siellä kaksi viikkoa ja sain uutta toivoa Vietnamin suhteen. Päätin palata ja rakentaa sinne itselleni savimajan ja hankkia puutarhan kaukana sioista.  Palasin ja tulevaisuus alkoi näyttää valoisammalta . Meillä oli Pikku-Myyn kanssa hääjuhla maaliskuussa 2018. Virallisesti olimme naimisissa sekä Vietnamissa että Suomessa vasta puolentoista vuoden kuluttua kun liitto oli vahvistettu myös Suomessa. 


2019   alkoi vuristoalueella. Maaliskuussa kävin Singaporessa näyttämässä vaurioitunutta oikeaa silmääni ja fiilistelemättä vanhoilla tutuilla paikoilla. Palasin Saigoniin, jossa oikean silmän tekomykiö positettiin. Huhtikuussa korjattiin vasemman silmän linssi. Kesäkuussa kävin taas viisuminuusintareissulla Bangkokissa, syyskuussa sama homma kambodzan rajalla. Heinäkuussa muutettiin takaisin Mekongin suistoon appivanhempien luo. Lokakuussa syntyi poika, Ben Erik. Joulukuussa kävin Taiwanissa ja palatessani minulla oli oleskelulupa 6 kuukaudeksi. 

2020  Alkuvuodesta tuli uutinen uudesta viruksesta, joka löydettiin Kiinasta.  Se merkitsi kotona pysymistä. Sitä helpotti se, että sain toukokuussa oleskeluluvan kahdeks vuodeksi ilman että se täytyy käydä rajalla uusimassa. Heinäkuussa kävin Hanoissa rekisteröimässä avioliiton ja pojan Suomessa. Poika on nyt Suomen ja Vietnamin kaksoiskansalainen.  Kävin myös Kiinan rajalla Sapa-nimisessä paikassa. 

2021  Koko vuosi meni kotosalla kiihtyneen koronapandemian takia.   Rakennutin uudelle tontillemme pienen mökin. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti