keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Asun nyt täällä

Päätin muokata tätä postitusta koko joulukuun, ainakin sikäli kuin pysytään aiheessa eli esitellään tätä asuinpaikkaani Malesian Cameron highlands-ylängöllä.

Tässä video täältä hostellista, missä nyt asun.Tässä kuvia ulkoilureissuistani ja siitä ympäristöstä, missä nyt elän. Kuviin tullee tekstiä myöhemmin sikäli kuin ehdin ja katson sen tarpeelliseksi tai pystyn.
Kirjoittelen näitä tilanteessa, jossa viidakko kutsuu jatkuvasti vaeltelemaan ja toissalta internet on niin epämääräisen hidas, ja joskus täysin kuollut, että sen asian manaileminen vie kohtuuttomasti energiaa. Mitä sitä itseään rääkkäämään, vaan mennään niillä eväillä mitä on. Ja se ulkoilu ja rentoutuminen on tärkeintä. Ei nää mun sepustukset niin maailman tärkeitä ole, eihän? :D


En edes tiedä, voiko noita yllä olevia videoita katsoa lainkaan. Ainakaan minulle ei aukene.  Olen lisännyt ne, niin kuin kuvatkin Googlen varmuuskopiopilvestä, jonne puhelimeni (Sony Xperia Z2, ostettu Salosta toukokuussa 2015).Tavarat nippa nappa vielä mahtuvat kävelykärryyn ja reppuun. Lentämistä ajatellen tavaraa on jo liikaa.  Marraskuun 27. päivä valitsin tämän Twin Pines guesthouse -nimisen hostellin tukikohdakseni. Vuokraan täältä huonetta viikoksi kerrallaan alle 10 euron vuorokausihintaan. 


Vain huone, ei omaa vessaa mutta muutaman askeleen päässä ovelta ovat yhteiset wc- ja kylpyhuonetilat.  Ei hirveästi säilytystilaa, mutta ainahan voi käyttää mielikuvitusta: värkätä vaikka kävelysauvasta vaatepuun. Se toinen sauva sitten jää kävelyyn. 


Tietokoneen virrittelyssä on aina oma hommansa. Se täytyy tuoda riittävän lähelle silmiä, ihan muutaman sentin päähän.  Näin täytyisi tehdä siinäkin tapauksessa, että näyttöruutu olisi iso. Isosta tekstistä on hyötyä vain tiettyyn rajaan saakka.  Tarkan näön alue on hyvin kapea, voin käyttää vain yhtä silmää kerrallaan katsomiseen. Tästä ja nystagmuksesta johtuen lukeminen on hidasta ja hyvin epätrakkaa. Samasta syystä minulla tulee kirjoitusvirheitä.  Kirjoitan nopeasti kymmensormijärjestelmällä, jopa venäjää, niin nopeasti, etten kerkiä aina seuraamaan kirjoittamaani, joten virheitä jää.


Erilaisia mp3-soittimia on kertynyt.  Tuo pinkki on Creative Zen neljän gigan muistilla.  Se oli ennen suosikkini.  8:n gigan muistilla varustettu musta jäi vuonna 2014 lentokoneeseen. Se oli Air Asian kone joulukuun alussa. Se harmitti suuresti.  Sitten joulukuun lopussa kun olin samaan aikaan yhtiön toista konetta odottamassa kun toinen putosi Jawan mereen matkalla Indonesiasta Singaporeen, ajattelin että minunkin kohdalla olisi voinut tapahtua isompikin katastrofi kuin vain sadan euron soittimen unohtuminen koneeseen. Sen jälkeen ei enää ole harmittanut. 
Kuningasajatukseni elämässä ja matkustelussa on kompaktius: miten saisi mahdollisimman kattavan ja mukavan kodin kulkemaan 30 kilon normaaleissa matkatavaroissa. Kävelykärry itse, eli matkalaukkuni vie tuosta vähintäänkin neljäsosan. Kannettavan tietokoneen eli läppärin saa nukyään erittäin kevyenä ja se kulkee käsimatkatavaroissa. Sitten on tuo tietokoneteline ja puristin, jolla sen saa kinnitettyä kärryn runkoon, pöytään tai vaikkapa hyllyn reunaan. 


Kävelysauvan kuminen pää, jollaisia pitää hankkia lisää netin kautta. Toisesta sauvasta sen jo hävitti vietnamilainen vieraani.Tässä tämän Twin Pines Guethouse -hostellin yhteiset suihkutilat, jotka ovat kaikki samalla alueella, hyvin läellä minun huonettani, mutteivät kuitenkaan häiritsevästi, eivät äänten eivätkä myöskään hajuhaittojen kannalta. Suihku- ja wc-koppeja on riittävästi. Osassa niistä on suihku ja wc samassa.  Suihkun kuuma vesi lämpiää kaasulla. Sitä tulee riittävällä paineella ja tarvittaessa vaikka tulikuumana. 


Kynttiläillallinen.  Popsin tuoreita mangoja hostellihuoneessani Hedelmiä tulee syötyä ihan liian vähän. Ne voivat korvata koko aterian. Jotkut syövät pelkästään niitä, fuirtaarit vai fruitariaanit.  Tunnen muutaman sellaisen.  Mangot ovat liki yhtä herkullisia kuin ne olivat Australian Cairnsissa joulukuussa, jolloin alkoi niiden sesonki. Yllä Tanah ratan bussiasema.  Yksi tekijä täällä asumisessa on juuri minua varten. Turistien takia liikenneyhteydet lähistön kaupunkeihin Kuala lumpuriin ja Ipohiin ovat hyvät. Busseja kulkee monta kertaa päviässä. Tosin iltapimeällä ei enää kulje: tie olisi liian vaarallinen siihen. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti