keskiviikko 14. elokuuta 2013

Elokuu 2013 - Timo tropiikista täyttää 50 vuotta

Vuodatuksen blogi oli tauolla. Pääasiassa julkaisin Facebookissa, harvemmin youtubessa, ja usein myöskin äänitteitä Soundcloud-palvelussa. Ääniblogi tai vlogi tästä saadaan kun liatetaan Youtube-videoita, jotka olen koonnut islloin otetuista videoista, kuvista ja Soundcloud-postituksista. Puhun siis taas suomea. Audio blog in Finnish.  Video on Youtube.Tarina alkaa jo vajaa kuukautta ennen syntymäpäivääni. Voidaan tietysti mennä kauemmaskin ottamaan vauhtia:  Vuoden 2013 aloitin Taiwanissa. Sieltä siirryin Singaporen kautta Australian Sydneyyn,  Asuin Sydneyssä helmikuun, koska vahdin ystäväni taloa ja koiraa sekä kolmea kissaa. Kaikki olivat vegaaneja.  Maaliskuussa heittäydyin asunnottomaksi: vuokrasin tavaroilleni varastokopin ja kuskasin sinne kaikki puolitoista kuutiota omaisuuttani. Polkupörän ja muita vartusteita otin mukaani ja lähdin pyöräilemään kohti Adelaidea.  Mitään tarkkaa suunntielmaa

Maalis-huhtikuu kului enmiääkseen pyörillä, ja siitä on oma tarinansa, ainakin tulossa.Hohtikuun lopulla lensin takaisn Sydneyyn  ja sieltä sitten edelleen Suomeen. Suomessa en viihtynyt kuin kymmenisen päivää, minä aikana sain etukäteen syntymäpäivälahjani: Radical Design Wheelie -kävelykärryn.  Polkupyörä oli jäänyt Adelaideen. Lahjoitin sen pois ja päätin siirtyä kävelijäksi.Kävelykärryä lähdettiin sitten testaamaan ympäri Europpaa. Varsinaista kävelyreissua siitä ei kuitenkaan tullut, vaan enimmäkseen juna- ja bussireissu, mutta kärry oli todella kätevä mukana. Siinä oli helppo työntää ja vetää telttaa, makuupussia ja hyvää ilmapatjaa sekä paria-kolmekymmentä kiloa muuta tavaraa.Viron Saaremaa, Kursesaari, Latvia, Liettua, Puola, Slovenia, Itävalta, Kroatia, Serbia, Bosnia-Herzegovina, Saksa, Tanska, Ruotsi.  Sitten Tampereelle, Tampereelta Nurmijärvelle saunaan ja uimaan ja sitten heinäkuun lopulla lento takaisin Sydneyyn China Southern Airlines-yhtiöllä.Sinne kylmään en halunnut jäädä asumaan, vaan lensin Cairnsiin. Kävin vanhassa kotitalossamme, jossa Nancy edelleen asui eläinten kanssa. Vietin niiden kanssa pari päivää.
Aluksi yritin asumista eräässä yhteisössä, mutta lähdin sieltä jo parin tunnin jälkeen, koska koin sen hhvin vastenmieliseksi. Asetuin muutamaksi päiväksi vanhojen ystävieni Rosien ja Albertin vierashuoneeseen. Heidän autollaan sain kyydin Tableland-nimiselle ylänköalueelle, josta aloitin kävelyretkeni ympäri Australiaa leväten yksin teltassani ja käyden syöttämässä wallabeita, jotka ovat pussieläinlaji. Kuin pieniä kenguruita, mutta pää eri muotoinen.Cains ja entiset kotiseudut jäivät pikku hiljaa taakse. Lähdin kävelemään kohti etelää.

Pohjoisterritoriosssa en sitten koskaan tullut käyneeksi, mutta seuraavan viiden kuukauden aikana kävelin läpi Townsvillen, Woodstockin ja monen muun paikan aina Aurinkorannikolle saakka. Sitten matkasin Brisbaneen, Kyogleen, Sydenyyn, Melbourneen ja Tasmaniaan, josta vuoden viimeisenä päivänä lensin takaisin Melbrourneen. Sieltä taas matkasin Malesiaan tammikuun puolivälissä.Paljon tuli ajettua eriliaislla Itäisen Euroopan junilla. Vanha opiskelukaverini Oulun ajoilta 1980-luvun pouolivälissä asui Ruotsissa Jönköpingin lähellä. 


Ruotsi on ihan mukava maa


Kokkasin sohvasurffatessani vegaaniruokaa.Telttailin metsässä

Ruotsalaiset lehmät ovat söpöjä

Lehmät halusivat seurata minua

Päivi asuu Södertäljessä ja on vanha koulukaveri 1970-luvun Salosta.

Eppu Normaali Tampereen Tammerfesteillä 2013


Nurmijärvellä veljeni luona oli iso palju ja erittäin hyvä sauna.

Shipholin lentokentällä Amsterdamissa käytän nettiä ja syön eväitä.

China Southern airlines lensi minut Kiinan kautta Australiaan.


Sydneyssä oli kissoillakin kylmä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti