lauantai 31. joulukuuta 2011

Joulukuu 2011 - Suunnitelmia vuodelle 2012: pyörällä ympäri Australian ja sitten Suomeen

MItenkään asiaan liittymättä, mutta muuten vain julkaisen tässä kuvan itsestäni vuodelta 1988. Sen on ottanut eräs ystäväni Oulussa. Koira on nimeltään Lyypekki, ja se oli ystäväni Salmisen Pekan ja minun hoidossa, kun asuimme Jyväskylässä sinne yhdessä muutettuamme.Aika kuluu, tuostakin on kohta neljännesvuosisata...

Mutta menneistä ei ollut tarkoitus nyt sen kummemin kertoilla vaan tulevasta. Vuosi 2012 ei vaihtunut niin hurjissa tunnelmissa kuin edellinen, vaan se tapahtui unten mailla. Olin pitkästä pyöräilystä ja Bikram-joogasta sen verran väsynyt, että menin aattoiltana aikaisin nukkumaan. Tosin heräsin kyllä sitten pari tuntia vuoden vaihtumisen jälkeen, mutta en asiaa erikoisemmin juhlistanut. Täällä oli täysin hiljaista, ei kuulunut rakettien pauketta eikä edes naapurien juhlintaa.  Yhden päätöksen tein tuona Uuden Vuoden yönä. Päätin lähteä Brisbanesta toistaiseksi. En siis halunnut enää jäädä odottelemaan kunnon asunnon löytymistä vaan toteuttaa varasuunnitelman, jonka olin kehittänyt jo lokakuussa kun olin Maleisassa: Penangissa ja Kuala Lumpurissa.  Sitä suunnitelmaa olin jo valmistellut marraskuusta alkaen, ja kerroin siitä myös täällä. Päätin varustaa pyöräni matkakuntoon ja lähteä kiertämään Australiaa pyöräillen.

Niinhän olin tehnyt jo noin kaksi vuotta sitten, mutta silloin liikuskelin vain suht pienellä alueella ja suurimman osan ajasta tein töitä maatiloilla tai majoituspaikoissa. Nyt taas aion ihan oikeasti pyöräillä ja pitkiä matkoja sekä kauan aikaa.


Tässä alustava matkasuunnitelma: Olisi siis tarkoitus pyöräillä rannikkoa alan Uuden Etelä-Walesin puolelle ja jatkaa siitä aina Sydneyyn saakka,  mahdollisesti sitäkin pidemmälle Melbourneen ja aina Adelaideen saakka, ainakin Warnambooliin, jossa minulla on luvassa yösija suomalaisen nettiystäväni luona.


Aiemmin jo näytinkin kuvan siitä perävaunusta, jonka pyörääni olen asentanut.


Se on suht yksinkertainen runko ja kiinnityshaarukka sivulaukkuja varten. Perävaunun rengas on samanlainen kuin pyörän eturengas,  tosin tässä kuvassa se on varustettu napadynamolla, joka tuottaa 5 votin sähköjännitteen kannettavaa kännykkälaturia varten. Siitä saan virtaa gps-paikannusta ja nettiyhteyttä varten. Ne molemmat kulkevat Android-puhelimessani.

Tuo peräkärry kulkee nimellä extrawheel. Se on australialainen tuote, jonka valmistaja löytyy osoitteesta www.extrawheel.com.au . Tämä vaint iedoksi siltä vartalta, että joku asiasta innostunut haluaa lisätietoja.

Napadynamo ja laturi löytyvät osoitteesta pedalpower.com.au

Sitten vielä kevyet teltta, makuupussi ja ilmapatja nukkumista varten, pieni kylmälaukku jäitä varten (nyt on kuumin ksä ja matkan varrella jopa yli 40 asteen iltapäivälämpötilat).
En tiedä, miten paljon pystyn tänne päivittämään matkaltani,  mutta ainakin Facebook-profiiliini tulee päivityksiä, koska pystyn lähettämään sinne kuvia ja juttuja suoraan puhelimestani. Ne jutut tosin näkyvät vain kavereilleni, mutta eihnän mikään estä kiinnostuneita ryhtymästä kavereikseni. Linkki profiiliini löytyy tuolta sivun vasemmasta reunasta.


 Niin, ja sitten pyörämatkan jälkeen joskus huhti-toukokuussa olisi tarkoitus käydä lämmittelemässä Thaimaassa ja sieltä lentää Suomeen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti