torstai 10. kesäkuuta 2010

Kesäkuu 2010 - Ferny Grovesta Brisbaneen paikallisjunalla

Ääniblogi. Kesäkuun 9. päivänä 2010 puhelimella äänitetty pätkä, jossa kertoilen tunnelmistani.
Ferny Grove on yksi Brisbanen lähiöistä. Sinne pyöärilin mäkistä maastoa Samfor Valley-nimisestä paikasta noin 40 minuuttia.  Sitten vielä toiset 40 minuuttia junalla kaupungin keskustaan. Täällä asuin n. 2 kuukautta. Se oli ensimmäinen vegaaninen asuinyhtiesökokemukseni, eikä se valitettavasti ollut ihan sitä mitä olin odottanut.  Samoin oli käynyt Aurinkorannikolla, Sunshine coast, josta olin tänne tullut. Siellä ei elämä toiminut, paljosti syynä se, että kasvissyöjäyhteisö päätti luopua kasvissyönnistä.   Alla Tumbl-äänibloggaus aiheesta.

Huom 2017:   Yllä upotettuna ja tässä parempilaatuinen äänitys, ja myös pidempi, tehtynä Youtube-videoksi satunnaisin kuvin.


Tuohon aikaan saatoin itseni fyysisesti hyvään kuntoon.  Jo lokakuussa 2009 lähdettyäni Cairnsista Kultarnnikon suuntaan, ensin vapaaehtoiseksi Eugnellan Hare Krishna-maatilalle, olin alkanut pyöräiemään ahkerasti, myös pidempiä matkoja kuin vain päivämatkoja. Jatkoin sitä sitten Aurinkorannikon kommuunissa Belly Park-nimisessä kylässä. Yhtiesön nimi oli Bellbunya. Mukava paikka muuten, mutta ei sittne ollut minun paikkani kuitenkaan.Niinpä sitten päätin luopua ennakkoluuloistani ja antipatioistani Brisbanea ja muita suurkaupunkeja kohtaan. Ensin kävin muutaman kerran Brisbanessa. Sinne pääsi mukavasti sieltä Aurinkorannikon takamailta: joko Eumundi tai Nambour -nimisitlä asemilta.  Caboolture oli vähän kauenpana, mutta sinnekin ja sieltä joskus pyöräilin.Useasti yövyin pari yötä teltassa metsässä.
Parin tutustumiskerran jälkeen sitten päätin muuttaa Amandan vuokralaiseksi Samfor valley-nimiseen kylään.Se oli maaseutualuetta, josta pääsi kuitenkin suht helpolla Brisbaneen käymään.
Amanda on vegaani. Hän oli juuri perustanut Green Edge -nimisen kaupan. Hänen myytyään sen myöhemmin, kaupasta tuli erittäin suosittu vegaaniravintola Brisbanessa. Se on myös vegaanikauppa, josta saa vegaanisia juustoja ja makkaroita sekä muita erikoistuotteita.
Minusta tuli myös kuntosalin käyttäjä. Ensimmäistä kerttaa elämässäni ostin kuntosalijäsenyyden.  Ensin pyöräilin salille aamusta, opettelin käyttämään laitteita, sitten kävin joogatunnilla, jotka kuuluivat pakettiin. Sitten pyöräilin sinne Ferny Groven asemalle, siellä istuin junassa Brisbanen keskustaan, missä sitten kävelin, kävin syömässä, tapasin uusia kavereita: lähinnä vegaaneja.

Myös Brisbanen keskusta oli ihan mukavaa tutkimuskohdetta.  Etsiskelin vegaaniruokaa. Maiston ensimmäistä kertaa feikkilihaa Singaporen jälkeen. Singaporessa oin käynyt viimeksi 2002. En ollut poistunut koko Australiasta sen jälkeen kun olin sinne tullut Joulukuussa 2002.
Kotona Amandan tilalla oli hevosia ja maalaismaisemaa. Ilma oli puhdas ja kuulas.Amandan vanha kissa oli vegaanikissa - ainakin kotona. Sitä ei kukaan tiennyt, mitä se touhusi saadessaan kuljeskella vapaasti ulkona. 

Brisbanessa oli venäläinen ortodoksikirkko. Oikeastaan niitä oli kaksi. Minun teki mieleni mennä sinne joku sunnuntai-aamu jumalanpalveluksen jälkeen ja katsoa, josko löytyis joku, jonka kanssa puhua venäjää. 


Siellä Samford Valleyssa oli myös tavattoman jyrkkä mäki.  Pari kertaa kävelin sitä ylös ja alas kävelysauvoilla. Olivat sen jälkeen jalat kipeinä.


Olin kuullut kiinalaiskuapunginosasta kauempana etelässä.  Sunnybank on sen nimi Kävin siellä ostoksillla etsimässä eksoottisia aasialaisia ruokia. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti