sunnuntai 8. helmikuuta 2009

Helmikuu 2009 - Tulipalot ja tulvat, meillä ei hätää


Australiassa riehuvat tällä hetkellä metsäpalot. Totta, ne riehuvat maan koillisosassa ja ovat tappaneet jo yli 70 ihmistä, ja uhriluku nousee koko ajan.  Mutta nuo palot ovat meiltä yli kahden tuhannen kilometrin päässä.  (Toim. huom. Kaakossa eli Victorian osavaltiossa.  Siellä riehui maastopaloja 9.2.2009 surmaten 130 ihmistä.  Päivää kutsutaan nimellä musta lauantai, black Saturday)

Lähempänä meitä ovat tulvat. Melkein koko Townsvillen ja Cairnsin välinen alue on kärsinyt tulvista. Me emme ole niistäkään.Meillä on varsin lokoiset oltavat.
Kun ei tarvitse puutarhaakaan kastella.
Mutta niitä pommisuojia ja bunkkerisaunoja on kiva edelleenkin kaivella, kun on maa pehmeää. Tähän kohtaan taitaakin tulla poreallas. Käytiin jo katsomassa sellaista.
No, joitain pieniä murheita kuitenkin on, kuten  dengue-kuume-epidemia.
Ja sitten se, kun savivesi sotkee ankkalammikon.Meillä on muuten nyt kuusi ankkaa. Elviksen ja Maviksen poikaset, nuo "muulit", palasviat meille takaisin, koska ne adoptoinut perhe lähtee pariksi vuodeksi Japaniin.  Vasemmalla siis niiden äiti ja oikealla lapset.

Ja videota kolmen vuoden takaa: (2017; lisätty kadonnut videolinkki todennäköisesti saman aiheisella, joulukuussa 2005 kuvatulla videolla, jolla ankat olivat ihan pieniä vielä. Ne olivat siis myskisorsan ja Khaki Campbell-sorsan tai ankan risteytymiä, ankkojemme Elvis ja Mavis poikaset.
Ja tässä vielä toinen samalta ajalta;

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti