sunnuntai 10. helmikuuta 2008

Helmikuu 2008 - Alkavaa rotan vuotta!


Toinen täysikuu talvipäivän seisauksen (Pohjoisella pallonpuoliskolla, meillä se on kesäpäivän seisaus) jälkeen on kiinalaisen kalenterin mukaan vuoden alku.  Tänä vuonna se on huomenna eli seitsemäs helmikuuta, ja aatto on tietysti tänään. Juhlasta olenkin tainnut kertoa jotain joka vuosi tähän mennessä. Perinteisesti Nancy on silloin matkustanut Singaporeen sukulaisiaan tapaamaan, mutta tänä vuonna hän lykkäsi matkaa myöhemmäksi.  Niinpä sitten vietämme juhlaa keskenämme, hyvin vaatimattomasti kuten muitakin juhlia.






Edellisenä viikonloppuna (2.2). Järjestettiin Cairnsissa eräässä puistossa asiaan liittyvä juhla, josta tässä pari videota. Ja pari lisää tulee ehkä viikonloppuna. Videot laitoin Googlen videopalveluun, josta ne latautuvat alle. Juhlan ohjelma oli hyvin amatöörimäistä, ihan paikallisin voimin järjestettyä, ja taisi olla järjestäjissä vähemmistö kiinalaisia. Juhla kuitenkin saavutti suuren suosion: sen tietävät kaikki, ja siitä puhutaan kaupungissa.




1. Kooste muusta ohjelmasta: rotta näyttäytyy, lohikäärmetanssi, leijonatanssi. Alussa esiintyy myös tilaisuuden juontaja, joka on pari kuukautta sitten  parlamenttivaaleissa meidän vaalipiirimme edustajanpaikan saanut Jim Tumour. Siitä asiasta on enemmän marraskuun 2007 jutuissa.

x


2. Perinteinen tanssi ehkä vähän modernisoituna.

Huom 2017.  Video on kadonnut.

3. Perinteinen Jasmiinitanssi


Itse rotasta laitan siis videota myöhemmin, samoin kuin leijontanssista ja lohikäärmetanssista.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti