tiistai 8. tammikuuta 2008

Tammikuu 2008 - vauvauutisia


Kuolinuutisten vastapainoksi raportoidaan nyt kerrankin myös syntymästä. Onnittelemme siis veljeäni Teemua ja hänen puolisoaan Kaisaa sekä muuta perhettä uuden vauvan syntymän johdosta.
Poika syntyi 8.1.2008 kello.2.26 ja painoi 4370 g, ja kaikki hyvin.

Yksi ikävä puoli tässä siirtolaisuudessa kieltämättä on se, että lapset, erityisesti ne, jotka ovat syntyneet lähtöni jälkeen, jäävät pakostakin vähän vieraiksi. Kyllähän heitä videiolla ja kuvissa näkee, mutta erityisesti lasten kohdalla se ei ole sama asia kuin heidän tapaamisensa ja heidän kanssaan oleminen.  Aikuisiin ja lapsiin, jotka on tavannut, tietysti liittyy muistoja, osaa kuvitella heidän liikkumisensa, puhetapansa ja kaiken muun persoonaan liittyvän.  Näkisihän tuon kaiken hyvin tehdyiltä videoilta, mutta eihän kenelläkään ole aikaa sellaisten tekemiseen, vaikka välineet olisivatkin. Videoiden muokkaus katseltavaan kuntoon kun on yllättävän työlästä puuhaa. No, kuvat ja sähköpostit, puhelut, nuo kaikki ovat sellaista, mistä nuo suuret siirtolaispolvet eivät osanneet haaveillakaan. He olivat todella eristyksissä, melkein pimennossa, entisen kotimaansa ja sukulaisten elämästä ja muista tapahtumista. Se mitä tuli, tuli viikkojen tai kuukausien viiveellä.  Tuohon nähden ei siis parane valittaa.

Maanantain ja tiistain välinen yö oli täällä sateinen. Kaikkiaan Cairnsissa tuli vettä 167 millimetriä vuorokauden aikana ennen tiistai-aamua.  Ulkoilualueemme järvi tulvi samoin kuin joki, muttei vielä ollut lähelläkään, että tiet olisviat olleet poikki.  Lisää vettä on säätieteilijöiden mukaan odotettavissa. Kaakosta on tulossa monsuuni, joka tuo lisää vettä. On myös mahdollisuus, että tuo Darwinin suunnalla oleileva entinen sykloni Helen voimistuu matalapaineesta uudelelen sykloniksi ja tuo lisää vettä loppuviikosta.

Koko Tammikuu 2008 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti