tiistai 1. tammikuuta 2008

Joulukuu 2007 - vihreä sammakko


Lasivillan pistelyltä kun en saanut normaaliin aikaan (klo. 19.30 - 20.30) unta, satuin olemaan hereillä, kun Nancy näki etuoven lasia vasten painautuneen pienen vihreän sammakon. Niitä ilmaantuu aina sadekauden aikana, yleensä jo joulukuun alusta. Tänä vuonna tämä oli vasta  ensimmäinen. Niitä ei ole puutarhassa kuulunutkaan tänä kesänä vielä ollenkaan. Viime vuonna ne pitivät pahaa ääntä kajautelleessaan soidinkurnutuksiaan  yöllä makuuhuoneen ikkunan takana.
Tuossa kuvassa oikealla ovat etuoven terassilla Lolitha ja Spartacus-kissat. Jälkimmäinen tulossa sisälle, hidastellen tietysti niin kuin asiaan kuuluu.  Muut kissathan meillä saavat kulkea aika vapaasti ulkona paitsi Misu.

Tänään onkin sadellut jo monta tuntia, ja lisää vettä on lähipäivinäkin tiedossa.  Ja sehän on oikein mukavaa. Ihan niin, ettei oikein jaksa edes murehtia sitä, että joululoma on ohi, ja huomenna on taas työpäivä.  Tällaisena päivänä voi aina kuitenkin haaveilla pienestä "lottovoitosta" eli siitä, että sataisipa niin kunnolla, että joki tulivisi yli äyräittensä eikä tarvitsisi mennä torstaina ja perjantaina töihin. Meitähän ei tulviminen haittaisi, koska talomme mäen rinteessä ainakin 5 metriä joen pintaa korkeammalla.


  Koko joulukuu - kaikki 5 kirjoitusta näkyvät tästä 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti