Sukututkimus

Sukututkimus


Gedmatch:  Minä  T026097  ja poikani Erik WY4484464
Geni:  Tim Sippala - Genealogy (geni.com)
Family Tree DNA:  Tim sippala

MyHeritage: Tim sippala 

Isäni puolen suku on Hämäläisen suku Koivstolta, Karjalan kannakselta. Sen suvun piirissä pidettiin yhteyttä mm. sukuseuran tiimoilta vuodesta 1994 n. 10-15 vuotta eteen päin. Seuralla olivat myös nettisivut, joiden satoa tallensin tänne. Myös kotikylällämme Kiisilällä oli omat sivut 

Sippala on äitini puolen suku, joka on vaikuttanut Raahen seudulla. Myös en puolen suvuista minulla on runsaasti tietoa.  Vaihdoin sukunimeni Sippalaksi mennessäni naimisiin vuonna 2002. Syynä oli se, että pidin nimeä kansainvälisesti helpommin lausuttavana ja kirjoitettavana.  Itseäni myös miellytti vähän harvinaisempi sukunimi. Lisäksi järkeilin niin, että on ihan rielua, että ihminen kantaa puolet elämästään isän sukunimeä ja toisen puolen siitä äitinsä nimeä. Etunimiäni rukkasin ensin vuonna 2002 pudottamalla kolmannen etunimei Kalevi pois. Vuonna 2017 pudotin ensimmäisestä nimestäni pois loppu-o:n ja toisen nimeni. Näin tein ainoastaan Suomessa. Australian nimeänvaihdosta en ole vielä vuoteen 2021 voinut tehdä, koska en ole käynyt maassa. 

Poikani Erikin geneettinen perimä siten kuin se näkyi Family Tree DNA -yhtiön DNA-testin tuloksissa helmikuussa 2021. Prosenttiosuudet ovat vaihdelleet sitä mukaa kun yhtiö on saanut lisää dataa käyttäjiltään, mutta noin puolet on pojassa minun geenejäni. Se näkyy jo naamasta.  

Toivon vain, ettei lähtisi kiertämään huhu, ettei hän olisi minun poikani. Näin väitti eräs sukulainen kännipuhelussaan. Hän kun ei näe Erikiä sukulaisenaan MyHeritage-sivuston testituloksissa. Minä siellä näy, koska olen siirtänyt tietoni sinne, mutta Erikin tietoja ei siellä ole. Ne ovat toistaiseksi vain FTDNA:ssa ja Gedmatchissa. Molempien mukaan meidän välillämme vallitsee isä-poika-sukulaisuusuhde.  Itse en ole koskaan epäillyr iayyrräni.Siihen ei ole ollut aihetta. Mitään yllätysisyyksiä ei tunnu olevan myöskään vanhempieni ja isovanhempieni kohdalla. En siis ole löytänyt uusia sisar- enkä velipuolia vaan tyytyminen on näihin kahteen täysveljeen ja -siskoon, jotka olen tuntenut lapsesta saakka. 


Maaliskuussa 2021 geneettiseen alkuperäämme tuli uusi arvio. 

Otetaan ensin minun tietoni. 
Minä siis olen sataprosenttisesti eurooppalainen. 95% minusta on suomalaista perimää, 2% balttilaista ja 2% skandinaavista.  Lähi-itää ja Pohjois-Afrikkaa on alle prosentin samoin kuin  Anatolia-Armenia-Mesopotamiaa. 


Poikanikin on 61-prosenttisesti eurooppalainen, josta 57% suomalainen. Itäslaavilaista perimää hänessä on 4%, aasialaista 39%, josta laosilaista, vietnamilaista, kambodzhalaista 26,  14% hänestä taas on myanmarilaista. 

Isälinjan sukuni Karjalan kannakselta, Koiviston kiiskilästä ja lähistöltä.  Minä olen tuon viimeisenä näkyvän Nestor Matin pojan poika. 

Äitilinja vie Pyhäjoelle. Siellä on äitinikin asunut muutaman vuoden kun hänen isänsä piti Ruukin myllyä 1940-luvun lopulla. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti