- Kuvat heinäkuulta 2022 Googlen kuvapalvelusta
- Videota:
Tuotin myös pari vuotta sitten toiseen paikkaan hankkimani sadevesitankin räystäskouruineen tänne "vanhaan" paikkaan. Se on pari vuotta seissyt tyhjän panttina siellä "uudella" tontillamme, johon rakennutin mökinkin viime vuonna.
Kuun lpussa tankki oli jo melkein täynnä ja minä olin vetänyt siitä letkun myös keittiön tiskialtaan luo. Silloin kun ei tule vesijohdosta vettä, ja välillä muutenkin voi käyttää sadevettä keittiössä. Ainakin keitinvetenä se on riittävän puhdasta ilman kemiallista puhdistustakin .
Olemme täällä juoneet puhdistamatonta sadevettä, josta on suodatettu vain isommat roskat nailonverkkpussilla. Tämän uuoden maaliskuussa ostatin vaimolla kunnollisen vedenpudhistuslaitteen, jolla voimme tehdä hanavedestä juomakelpoista. Aluksi ajattelin johtaa puhdistamoon veden sadevesitankista, mutta toistaiseksi olen tyytynyt käyttämään järjestelmiä rinnakkain: käyttämään puhdistamatonta vettä vain keittämiseen ja esim. palkokasvien ja riisin huuhteluun ennen keittämistä.
Tämä laite osaa myös kuumentaa ja jäähdyttää veden. Siinä on siis eri hanat sekä kylmälle että kuumalle vedelle, keskellä vielä vaihtoehto, jossa vesi tulee sellaisena kuin se syöttöputkestakin tulee.
Päätin jo alkuvuodesta hylätä tuon paikan, koska vaimon perhe alkoi hallitsemaan sitä liikaa, hänen äitinsä hääriä siellä kuin omassaan. Lisäksi en pidä tuon äidin sedästä, joka osaa tuossa naapuritalossa kuvassa oikealla. Siltä veljeltä tuo 600 neliön palanen myös ostettiin n. 20 000 eurolla. Annoin vaimolel vapaat kädet tehdä sen suhteen mitä haluaa. Nyt kuun loppupuolella hän myi tontista puolet eli 5 x 60 metrin kaistaleen siskolleen. Kaksi metriä tuosta sinivalkoisesta mökistä kuuluu nyt siis vaimon siskolle. En tiedä, miten he hoitavat jaon. Tlon rakentamiseen meni n. 8000 euroa ja tontin puolikkaan ostoon n. 10 000. Tontin arvo kuitenkin nousee jatkuvasti, koska se on lähellä tietä. Nyt vaimon äiti on alkanut viljelemään siellä koristepensaita, joisa saa aika hyvän hinnan: erityisesti ihmeköynnöksestä (bougainvillea). Ixora-pensaita kasvatetaan myös, mutta ne eivät näy menestyvän aivan niin hyvin tässä emäksisessä savimaassa. Riisi ja banaani sekä papaija, myös mango, kasvavat kyllä, mutta niistä saa kehnomman hinnan.
Minä päätin pitäytyä tässä takapihan paratiisissani, johon kolme vuotta rakennutin tuon mörskän. Sen tontti on vain n. 4 metriä leveä ja tulvimiselle altis. Pituudeltaan se on 80 metriä. Vesijättömaata, jonka sai neljä vuotta sitten halvalla, alle 2000 eurolla.
Osan siitäkin on vaimon äiti ottanut haltuunsa, mutta minulle riittää tuo 4 x 30 metrin palanen. Tässä kuvassa näkyvä vesialue vasemmalla sekä tuo muovilla peittämätön alue kuuluvat meille. Oikealla olevan viljelmät vaimon äidin veljelle. Etuoikealla oelva mangopuu kuuluu minun alueeseeni aina tuonne edellisessä kuvassa näkyvään rakenteilla olevaan patoon saakka. pasosta on tarkoitus tehdä biologinen vedenpuhdistamo sillä tuon puron tai ojan yläjuoksulla, n. 50 metrin päässä on kalakakkavessa.
Se vessa on tuo yläkuvassa näkyvä valkoinen pömpeli. Tässä kuussa se on rakennettu eikä liene vielä ainakaan täydessä käytössä. Kakat putoavat pömpelistä veteen, jossa kissakalan sukuiset kalat syövät ne. Tämä vessa ei toimiessaan haise, kun vaan huolehtidtaan siitä, että kaloja on sopiva määrä tarjolla oleviin makupaloihin nähden.
Kuvassa näkyy myös kaksi siltaa ojien yli. Niitä pitkin pääsen nyt kulkemaan tuonne tontilleni.
Vaimon vanhemmat alkoivat käyttämään tuota polkua kulkutienä omille viljelyksilleen. Minä pistin vastaan ja rakensin aidan sekä kavioin ojan osoittaakensi, että haluan pitää rajat kiinni. Minä kaivelen tuolla mangopuun alla vedessä savea kalsareissani ja haluan tehdä tuosta alueesta omani, ehkä oleskella siellä ilman vaatteita kunhan saan näköestettkin kuntoon.
Oikeanpuoleisessa kuvassa näkyy köynnöskaveja tuon mökin seinän vierellä ja osittain jo katollakin. Kärsimyskukka ja siniherne (clitoria ternatea) ovat nyt kukassa. Chilipensaskin on niiden seassa.
Neljä vuotta sitten, heinkäkuun lopulla 2019 muutimme takaisin tänne Mekong-joen suistoon vähän pohjoisempaa Dalatin-kaupungin lähettyviltä vuoristoalueelta, jossa kasvavat peruna, kahvi ja mansikka sekä monet muut viljeltävät, joille täällä meillä on liian kuuma. Rakennutin tämän takapihan mökin tuolle kapealle, tulvien kiusaamalle, maakaistaleelle tarkoituksenani nimenomaan tehdä siitä minulle omaa aluetta. Elokuun 2019 blogikirjoituksessa näkyy tuo mökki silloin kun puu oli vielä tuoretta ja paikat siistejä eikä pengerrys ollut vielä edennyt kovin pitkälle. Lapiolla nostelin maatunutta kasviainesta eli mutaa rannoille. Harmaata savea alkoi tulle vasta vähän myöhemmin. Sitä riittäisi tässä maaperässä n. 15 - 21 metriin saakka, jos jaksaisin kaivaa. Mitä sen alla on, en tiedä. Olisiko jo peruskalliota ja kiveä. Muutenhan täällä ei ole maaperässä kiviä muuta kuin silloin kun niitä on vartavasten tuotu paikalle.
Aluksi siinä oli vain tuo ruokokatto, mutta kun se ei piätnyt vettä, vaimon isä asensi siihen päälle pellit, sellaista hyvin ohutta peltiä kiinnitettynä puuriukuihin. Tänä vuonna riu'ut olivat jo lahonneet ja tuuli alkoi heitellä peltejä. Alkukuusta ostetusta puutavarasta riitti myös tälle työmaalle. Vahvistin kattoa sen verran, että se kestää minunkin kävellä, nostin tikaupput seinää vastan ja kiipesin katolle kiinnittämään pellit uudelleen niiden alle laitettuihin riukuihin ja lautoihin.
Kun lapsi sairastaa,
Silloin myös vanhemmat kärsivät. Pojalla ei ole ollut jatkuvia korvatulehduksia, koliikkeja eikä muita terveyshuolia. Olisikohan ollut kaikkiaan viisi kertaa huolestuttava tilanne, jolloin hän on itkenyt pidempään ja sen takia päätynyt lääkärin hoitoon. Huhtikuussa hänellä saattoi olla korona, koska se oli minulla sitten seuraavalla viikolla.
Ensimmäisen päivän nikkaroin tuota keittiön nurkan hyllyä, mutta seuraavana aamuna päätin lähteä pyöräilemään tuon 15 km matkan tosieksi lähimpään kaupunkiin, Sa Dec. Tämän vuoden puolella olen pyöräillyt sinne vain kerran-kaksi, koska ei ole enää niin suurta tarvetta käydä siellä ostoksilla. Koronapandemia opetti minut tekemään netiostoksia ja lähikaupunkiimme Lai Vungiin on jo pari vuotta sitten avattu kunnon valintamyymälä, josta minunkin on helppo tehdä ostoksia. Nyt matkalla näytti vähän oudolta, koska täällä muuttuvat tiet ja muu ympäristö nopeaan siksi, että niitä on viime vuosina uudistettu ihan urakalla. Kaiken lisäksi matkalla alkoi satamaan. Toki minulla oli mukanani sadeviitta, mutta tuuli vei vettä sen alle. Jossain vaiheessa käännyin väärään suuntaan enkä sateen takia heti pysähtynyt katsomaan suuntaa Googlen kartasta. Tiesin suurin piiretin mihin suuntaan olen menossa ja päätin kiertää sitä kautta, koska minulla oli mukanani uusi pikku kamerani ja se oli kiinnitetty pyörään. Vasta kotona huomasin, että kaikki matkalla kuvattu video oli pyyhkiytynyt pois huonon muistikortin takia. Oli juuri tilannut puri 64 gigatabun korttia mutten ollut testannut niitä ennen käyttöä. Kortissa oli ilmeisesti jokin vika ja huomattuaan sen, kamera automaattisesti alusti kortin. Siinä yhteydessä sen sisältyö myös tyhjeni. Ainoastaan puhelimella otetut pari kuvaa ja kotimatkalla otettu pieni videonpätkä säästyivät. Video on nähtävissä tämän lopussa.
Poika oli hyvin hiljainen ja vaisu. Kasvoissa ja muualla kehossa oli punaisia näppylöitä, kurkku oli ilmeisesti niin kipeä, että hän tuskin sai ääntä ulos.
Seuraavana päivänä poika pääsikin kotiin. Ei vienyt montaa päivää kun tuhkarokko oli enää muisto vain ja satoimme jaktaa leikkejämme kuten ennekin. Edelleenkin minua hämmästyttävät pojan kielelliset ja älylliset lahjat. En väitä hänen olevan poikkeuksellisen lahjakas tai mitään muutakaan poikkeuksellista. Kunhan on minun lapseni ja kaksikielinen,
Eikä hänellä tunnu olevan mitään vikaa älyssä, ei näössä eikä kuulossa. Väritkin hän näkee ja osaa nimetä, samoin kuin niin mobnen muunkin asian. Uusimpia asioita hänessä on olut se, että hän osaa ottaa rooleja: lentokone, tohtori, dinosaurus. Hän ottaa ne tietoisesti eli osaa kertoa mikä nyt on. Myös läähättävä koira ja maukuva kissa hän on välillä.
Takanani vaaniva krokotiili ei ole aito vaan styroksista valmistettu. Sen tarkoitus on pelottaa alueelleni pyrkivät ankat ja kanat pois. Niitä tulee joskus naapureista. |
Takapihan mökilleni hän ei enää halua tulla. Kesäkuussa, kun siellä työskenteli kaivuri ja se oli liikuttanut tukkisiltaamme, putosimme siltä veteen. Sain toki tartuttua poikaan niinni ennen kuin hän likui veteen, mutta sen verran hän asiaa pelästyi, että vältteli siellä olevia paikkoja. Nyt hän jo osaa kertoakin asiasta ja varoittaa minua. pyytää minemään tien kautta eikä sillan. Vain pari kertaa hän on tullut äitinsä tai isoäitinsä kanssa hakemaan minua kun olen kaivellut talollani. Tuo mökki on hänelle talo (house) kun taas koti on eri asia (home) ja sitten on tämä huone (room). Sitten me joskus käymmne isoissa taloissa (big house) kuten kaupoissa, sairaalassa ja hän joskus vieraisilla sukulaislaten luona.
Emme me ole jatkuvasti yhdessä, vaan esim. myöjäisillat, yöt ja aamut hän viettää olohuonessa äitinsä ja isoäitinsä kanssa. Kun hän on pahalla tuulella, väsynyt tai sairas, hän ei halua nähdä minua. Aamullakin hänen täytyy herätä kunnolla ennen kuin hän tulee minun luokseni. Toki hän on viime aikoina tullut syliini tai lähelle minua ja kertonut pelkäävänsä dinosaurusta tai pöllöä, mutta minusta se ei ole pahaa pelkoa vaan ehkä enemmänkin pelon tunteiden ja niiden ilmaisun harjoittelua. Samaa muistan siskonpoikani Antin kanssa kokeneeni 1980-luvun puolivälin lopulla. Paloautot, ukkonen, noidat ja pöllö olivat pelottavan jännittäviä asioita. Hän pyysi mm. soittamaan Pink Floydin Dark Side of the Moon -levytä kappaletta, jossa "ukkonen" vaelteli vasemman ja oikean kaiuttimen välillä. Sellaista roottorin kaltaista ääntä sieltä tuli. En nyt muista kappaleen nimeä. Minulta peritty muovinen pöllö, joka oli päällystetty oikeilla höyhenillä oli yksi hänen suosikkileluistaan, jota sekä rakastettiin että pelättiin. Erikillä on nyt esimerkiksi dinosaurus sellainen (daisosoo). Hänellä on niitä leluina sekä käsinukkena, mutta kaikista jännittävin on kun minä vedän sukan käteeni ja leikin, että se on muriseva dinosaurus.
Ehkä jännintä yhteistä tekemistä meillä on se, kun pyöräilemme vähän matkan päähän joen toiselle puolelle katsomaan työkoneita. Hän osaa tunnistaa ja nimetä niitä useita: front loader, bulldozer, dump truck / lorry car, tank car, roller car ja tractor. Traktoreita ovat myös kaivurit, koska escavator on hänelle ilmeisen vaika lausuttava. Ainakin jotkut noista hän osaa nimetä myös vietnamiksi äidilleen ja isoäidilleen. Hän osaa nimetä myös kaivurin osat: arm, boom, bucket, cabin, engine, tracks. Hänen suosikkihahmonsa Blippi ja Gecko esittävät kaivurilaulun Youtubessa. Molempia hän katsoo mielellään, sitä, miten Blippi touhukkaana kertoo erilaisista asioista ja Gecko apureineen ratkoo erilaisten ajoneuvojen ongelmia. Eric the Escavator Näitä videoita hän katselee itsekseenkin silloin kun äitinsä on työssä siinä lähellä ompelukoneen ääressä ja isoäiti puutarhassa tai vieressä levolla ja minä omissa puuhissani joko takapihalla tai huoneessani.
Sitten voimme käydä soveltamassa näitä oppeja käytännössä kun pyöräilemme tietyömaalle. Teemme retket yleensä aamuisin silloin kun ei ole liian kuuma. Iltapäivällä aurinko porottaa ja lämpötila saattaa kohota yli 35 plusasteen. Toki minulle aamuinen 28-30 astettakin on välillä tukalaa. Takaisin palaan paita märkänä ja hiki otsalla.
Tässä kuvassa kone ei ole kännissä, joten minä vein hänet ihan lähelle leikkimään omalla pikku kaivurillaan, jonka hän yleensä muistaa ottaa mukaan pyörän etukoriin kun valmistaudumme lähtööbn.
Koneiden ollessa työssään, Erik on tyytyväinen saadessaan leikkiä lähettyvillä niin, että kuule äänet ja voi välillä katsoa niiden suntaan. Hänelle linee jo kehittynyt aika hyvä käsitys tienteon vaiheista ja siihen tarvittavista koneista.
Timo, näytä napas! |
Niinpä sitten lähdimme yrittämään, tilasimme taksin viemään meidät 30 kilometrin päähän provinssin pääkaupunkiin. Vaimon ja minun lisäkseni mukaan tulivat Erik ja hänen isoäitinsä.
Ohraleipä on hyvää, mutta liaallinen ohran ja rukiin syönti aiheuttaa minulle sappikivioireita. |
Salmiakkia, lakritsia ja kahvia suomikaupasta?
Turkinpippureita ehkä ostaisin jossain tilanteessa, mutta kaikkein mieluiten kuivattua mustikkaa tai mustikkajauhetta.
Olen tullut siihen päätelmään, että osa tuollaisista suomi-tutteiden himosta on tuotemerkkifetisismiä. Jotkut kuulemma tilaavat jopa hernekeittoa säilyketölkeissä.
Koronaa sairastaessani en pystynyt syömään juuri mitään. Loppuvaiheessa aloin pakottamaan itseäni yrittämään. Kaurapuuro meni alas, samoin omena. Yhtäkkiä alkoi tekemään valtavasti mieli lakritsia. Ostinkin sitä pari kertaa nettikaupasta: hieman vanhentunuta kovaa Amerikaasta tuotua. Pandan laku olisi maksanut yll kymmenn kertaa enemmän kuin Suomessa.
Vegaanina olen tottunut selvittämään mistä ruuat on tehty, mitä on käytetty raaka-aineina. Se on nykyään aika helppoa nettiä käyttäen.
Ruisleivän kaltaista leipää olen oppinut tekemään, ja nyt osaan tehdä sitä selaisenakin, ettei se aiheuta terveysongelmia, niitä sappivaivoja. Turun sinapin kaltaista sinappia osaan tehdä. Edam-juuston kaltaista vegaanista juustoa, samanlaista kuin Violife en ole oppinut tekemään, mutta maultaan sitä parempia, kermajuustomaisia, kyllä. HK:n sininen oli lempimakkarani Suomessa, en pitänyt bratwursteista enkä muista lihaisista vaan niistä halvemmista, vaikkapa lauantaimakkarasta. Sellaisia en osa aitse tehdä, mutta nykyään vastaavia vegaanisia saa lähikaupungista ihan käypään hintaan.
Lakritsijuuri ja ammoniumkloridi eivät ole kovin terveyttä edistäviä, joten niitä yritän välttää isommissa määrin. Lakritsin voi korvata ainakin osittain fenkolilla ja ammoniumkloridin pistävä maku ei ole lainkaan välttämätöntä salmiakissa. Sen voi korvat mineraalisuolalla ja chilijauheella. Turkinpippurinkin polttavuus tulee nimenomaan chilistä eikä salmiakista.
Vanha tuttu kävelykärryni, jonka sain 50-vuotislahjaksi perheeltäni vuonna 2013, on nyt uudessa käytössä: pyörän peräkärryjä isompia ostoksia tehdessäni. |
Ukrainan sota, ts. Venäjän julma hyökkäys Ukrainaan
30.7.2022 kommenttini Suuntana Venäjä -ryhmän kirjotukseen, jossa esiteltiin tämä blogikirjoitus:
Miten russofiilistä ei tullut russofobia vaan russo-observator
Kuvassa Dnipron rautatieasema Ukrainassa vuonna 2019. Nyt asema täyttyy ihmisistä, jotka ovat joutuneet jättämään kotinsa. Kuvaaja: Toni Härkönen.
Monet Venäjää myötäilleista suomalaispoliitikoista ovat ihmetelleet, mitä muka olisi voinut tehdä toisin, viimeisimpänä Paula Lehtomäki. Tässä esimerkkejä: - Päättäjät olisivat voineet tavata Venäjän oppositiota (Heidi Hautala tapasi, häntä pidettiin veneen keikuttajana). - Suomenvenäläisille olisi pitänyt olla kunnollista venäjänkielistä uutisointia jo vuosikymmeniä sitten - rahoitusta ei löytynyt. - Tämä olennaista: venäläisille selitettiin siinä missä suomalaisillekin, että Venäjä on matkalla demokratiaan. Näin suomalaispäättäjät osallistuivat Venäjän propagandanäytelmään ja murensivat venäläisten uskoa demokratiaan. Sen sijaan olisi voinut kertoa avoimesti, miksi Venäjä ei ole demokratia. - Ukrainan pyrkimystä demokratiaan olisi pitänyt tukea jo oranssin vallankumouksen myötä. Sitä ei olisi saanut unohtaa.
- Ulkomaalaisten oikeus ostaa maata Suomesta ihan miten sattuu. Tätä ei varmaan tarvitse avata enempää. Lisää Sofi Oksasen Facebook-sivulla. |
Sofi Oksanen on kirjoittanut paljon Venäjästä ja meneillään olevasta hyökkäyksestä. Häntä ja muita Venäjä-kirrikoita olen myötäillyt usein kommenteissani. Tässä yksi hänen kirjoituksistaan.
Hän jakoi myös linkin kirjoitukseen Kremlin asialla, Suomen rahoilla, jossa kerrotaan mm.
"KREML aloitti vuonna 2007 toden teolla niin sanotun maanmiestoiminnan ulkomailla asuvien venäläisten sitouttamiseksi ”historialliseen kotimaahansa” ja puolustaakseen ulkovenäläisten oikeuksia. Tavoitteena ei ole kotouttaa ulkovenäläisiä uusiin kotimaihinsa, vaan pitää heidät Venäjän liekanarussa.
Doktriininsa mukaisesti Venäjä perusti kaikkialle maailmaan maanmiesten koordinaationeuvostoja ulkoministeriön ja ulkoministeri Sergei Lavrovin alaisuuteen.
Suomen-neuvosto perustettiin Helsingissä 2007. Aluksi epävirallisesti toimineen neuvoston puheenjohtajaksi tuli Judina-Lazareva ja yhdeksi jäseneksi Judin-Lazarev. Jyräävien ja ristiriitaisten hahmojen valinta herätti arvostelua suomenvenäläisten keskustelupalstoilla, ja monet kyseenalaistivat koko neuvoston tarpeen."
Venäjän ojusiskussa Vinntysyan kaupunkiin kuoli lapsia ja nuoria äitjeä. Eräässä kommentissani ottesin " En muista vuosikausiin itkeneeni niin paljon kuin tänä vuonna helmikuusta lähtien." |
Tästä raportoitiin laajasti eri puolilla maailmaa: Lizan, 4, kohtalo järkyttää ukrainalaisia – äiti taltioi iloiset hetket videolle vain tuntia ennen Venäjän tuhoisaa ohjusiskua, kirjoitti Ilta-Sanomat. |
Lech Walesa oli yksi nuoruuteni ihanteista: hänen toimintansa Puolan solidaarisuus-liikkeessä. Puola kosketti minua henkilökohtaisesti siksi, että minulla oli siellä kirjeenvaihtotoveri. Venäjä on hajotettava! Sen kansat vapautettava! Näin vaatii Puolan entinen johtaja ja vapauttaja Lech Walesa. "Puolan entinen presidentti Lech Wałęsa uskoo, että Venäjä on "hajotettava", jotta maailman turvallisuus voitaisiin taata. Hän sanoo ranskalaiskanava Lci:n haastattelussa, että kansainvälisen yhteisön pitäisi vapauttaa Venäjään liitetyt kansat. Wałęsa vaatii myös, ettei länsimaat rajoittaisi toimiaan pelkästään ukrainalaisten suojelemiseen Venäjän hyökkäykseltä, vaan "Venäjän itsensä vapauttaminen" on hänestä yhtä tarpeellista." #Venäjä on murskattava, tuhottava ja nöyryytettävä perusteellisesti. |
Samoihin aikoihin kuuntelin Hassisen konetta Rockradiosta (sitä Suomen Yleisradion rinnakkaisohjelman ohjelmaa, joka jatkui koko 80-luvun. Laurin lukiossa Hannu Korkeamäkin otti minultakin allekirjoituksen addressiin, jossa vaadittiin rock-kanavaa radioon. Hannulla oli bändi Jesse Bullets Heaven En tainnut kuulla sitä koskaan elävänä, mutta Rockradiossa Holle Holopainen soitti heidän tekemäänsä nauhaa, vai olisiko ollut levy. Siitä minulle on jäänyt moeleen vain hevibiisi, jossa laulettiin "rautavartista sateenvarjoa".
Moni kaveri oli 30.7.2022 illalla Tampereella, jossa Hassisen kone soitti jo pari vuotta sitten sovitun "paluukeikkansa" 40 vuotta myöhemmin. Voi kumpa oisin ollut mukana! Muistan sen kun ensimmäisen kerran kuulin Rock SM-kisan uuden aallon sarjan voittjan Hassisen koneen kappaleen Muoviruusuja omenapuissa. |
Musiikin lisäksi, enimmäkseen ukrainalaisen, meemit ja huumori ovat tärkeätä lääkettä tässä järkyttävässä tilanteessa. Hyvä syy lopettaa #tupakointi! Lopeta tupakointi tai muuten kuolet ennen kuin näet Putinin lopun (vapaasti käännettynä). |
Ibrahim Milanovic, Voitto pimeydestä
Ihan sattumalta löysin tuon kirjan Celian uutuusluettelosta. Lainasin sen äänikirjana, koska tunnistin tekijän. Olin tavannut hänet entisessä Näkövammaisten ammattikoulussa, silloinen Arlainstituutti kun olin siellä tukiopettamassa venäläistä Juria oman firmani piikkiin joskus 1996-1997. Silloin Ibis oli nuori poika, vielä valmentavalla linjalla. En tutustunut häneen kovin hyvin, ehkä näin vain ohimennen ja hän taisi olla kerran mukanamme opiskelemassa. Nyt sain luettvakseni hänen elämäntarinansa . Todella hyvää kerrontaa ja koskettavaa tekstiä. Myös kirjan suomen kieli on rikasta ja hyvää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti