Kesäkuu 2005 - meri ja hiekkaranta

Kesäkuu 2005

Vähän kertausta tähän alkuun. Me saavuimme Australiaan joulukuussa 2002, Nancy pysyvällä oleskeluluvalla ja minä turistina. Heti saavuttuamme aloimme valmistelemaan minun oleskelu- ja työlupani hakemista eli minä kävin terveystarkastuksessa ja hankin vaaditun lääkärinlausunnon, koska näkötestin tulokset olivat epäilyttävän huonot. Hakemus puolison oleskeluluvasta jätettiin sisään 3 kuukauden kuluttua saapumisesta. Sitä ennen oli palkattu lakimies hoitamaan asiaa. Välipäätös tuli sitten 10 kuukauden kuluttua eli tammikuussa 2004 juuri kun olimme tekemässä muuttoa Woodstockiin. Sain tilapäisen oleskeluluvan, johon sisältyi myös työlupa. Tilapäinen oleskelulupa päättyisi kahden vuoden kuluttua hakemuksen jättämisestä. Silloin pitäisi sitten täyttää uusi hakemus lähinnä todistaa, että asumme edelleen yhdessä ja että suhde on aito ja vakaalla pohjalla. Tuota hakemusta aloin tekemään helmikuussa ja se jätettiin maaliskuussa. Nyt tein kaiken itse enkä lakimiehen avustuksella, koska lakimiehemme oli lopettanut siirtolaisasioiden hoitamisen.






Meri ja hiekkaranta ovat viiden minuutin kävelymatkan päässä kotoa.

Tulosta odotettiin vähemmällä jännityksellä kuin ensimmäisessä vaiheessa. Nythän minulla oli jo työlupa ja työpaikkakin, joten mitään mullistavaa ei uusi päätös tuone, paitsi siinä tapauksessa, että se olisi kielteinen. Silloin pitäisi palkata taas lakimies ja alkaa vähintäänkin viivytystaistelu. Toinen vaihtoehto olisi tietysti antaa periksi ja lähteä maasta. Emme kuitenkaan uhranneet paljoa ajatuksia tuolle vaihtoehdolle, vaan uskoimme asiaamme. Vähän se tietysti alkoi hermostuttaa kun ei alkanut kuulua mitään, ei edes vahvistusta siitä, että hakemus on saapunut perille. Postilta ei myöskään löytynyt kirjatun kirjeen jäljitystietoja, joten ajattelimme, että hakemuspaperini ovat kadonneet. Kysyin asiaa sähköpostilla siirtolaisvirastosta ja sain kuulla, ettei asia ollut näin. Kirjeeni on kyllä saapunut, mutta sitä ei ole vielä edes avattu. Sitten kesäkuun alussa tuli puhelu asiaa käsittelevältä henkilöltä. Hän vain halusi varmistaa, että tosiaankin hoidan asiaa itse enkä ole palkannut lakimiestä. Saattoi olla myös, että puhelu oli vain tekosyy pitkittää päätöksen tekemistä tai sitten vain keino testata kielitaitoani. En paljoa miettinyt asiaa, vaan odottelin rauhassa.




Sitten ihan yllättäen nyt kesäkuun 27. päivänä tuli sähköpostilla onnittelut siitä, että minulle on myönnetty pysyvä oleskelulupa Australiaan. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että saan tulla ja mennä vapaasti kunhan en ole poissa maasta viiden vuoden kuluttua kun asia tarkistetaan. Seuraava askel olisi sitten kansalaisuuden hakeminen, mikä ei kuitenkaan ole välttämätöntä. Enkä minä tiedä, olenko siitä kiinnostunutkaan, vaikka voisinkin säilyttää Suomen kansalaisuuden siinä tapauksessa että minusta tulisi Australian kansalainen. Molemmat maat kun hyväksyvät kaksoiskansalaisuuden. No, joka tapauksessa voidaan katsoa, että virallisesti siirtolaistumisprosessini on nyt ohi ja olen asettunut pysyvästi Australiaan.




Meidän elämämme on nyt vakaampaa ja säännöllisempää kuin ennen, enemmän sitä tavallista raatamista ja kituuttamista, sitä samaa kuin kaikilla muillakin: tasaista arkea enimmäkseen ja siinä välissä pieniä iloja ja suruja. Tosin vieläkin reilu kuukausi muuton jälkeen moni asia vaatii vielä hiomista ja säätämistä, paikoilleen asettumista. Ei kaikkia muuttolaatikoitakaan ole vielä purettu, ja minulla on vielä kokoamatta joitakin työhuoneeni hyllyjä. Kiinteä internetyhteys on hankittu ja sen välityksellä ollaan ääni- ja videoyhteydessä Suomeen. Suomen tv:n ja radion seuraaminen on nyt helpompaa ja edullisempaa. Tosin sitä ei ajan puutteen takia tule harjoitettua kovin paljoa.

Elämässämme on pääosassa tietysti oma perhe, meillä eläimet. Niiden sopeutumista uuteen asuinpaikkaan on seurattu ja sitä on yritetty edesauttaa. Kissat näyttävät pitävän todella tästä uudesta talosta. Ne viihtyvät sisällä paremmin kuin Woodstockissa. Jopa Spartacus ja Lolitha, entiset kulkurit, loikoilevat päivät pitkät sängyllä, sohvalla, hyllyllä tai nojatuolissa. Ainoa murhe on Misun ja muiden kissojen suhde. Muut eivät pidä Misusta ja Misu taas haluaisi leikkiä muiden kanssa - tai kiusata niitä, en tiedä kumpaa se enemmän on. Ehkä se vain haluaa näyttää niille olevansa mies talossa. Spartacus on ainoa muista kissoista, joka välillä innostuu leikkimään Misun kanssa. Ne pistävät välillä painiksi.




Koirat eivät enää voi juoksennella vapaana vaan ne viettävät yönsä ja päivänsä aidatulla pihalla. Niitä pitää siksi käyttää lenkillä kuin kaupunkilaiskoiria ikään. Minä herään arkiaamuisin viideltä ja käytän koiria tunnin-puolentoista mittaisella sauvakävelylenkillä läheisellä saarella maisemissa, jotka näkyvät yllä. Tosin kuvat ovat viikonlopulta, jolloin lenkki aloitetaan tuntia myöhemmin. Viikolla on viiden aikaan vielä niin pimeä, että tuskin näen eteeni. Aurinko nousee vasta ennen puolta seitsemää, jolloin olemme jo palanneet lenkiltä. Lenkin jälkeen kastelen puutarhan istutukset, jos ei ole sade niitä jo kastellut. Sitten syön aamiaisen, joka on yleensä haudekeittimessä haudutettua tattari- tai ruispuuroa ja vihanneksia. Nancy herää seitsemän maissa ja syö pikaisen aamiaisen. Me molemmat pakkaamme eväät mukaan töihin, käymme suihkussa ja lähdemme matkaan kohti keskustaa siinä varttia vaille kahdeksan. ajamme Nancyn työnantajan autolla, joka on hänen käytössään työmatkoilla. Oma auto seisoo viikot pihalla ja on käytössä viikonloppuisin. Ajamme Nancyn työpaikalle, jossa olemme vähän jälkeen kahdeksan. Minun työni alkaa vasta puoli yhdeksältä, joten minulla on aikaa kävellä sinne. Matkakin sattuu olemaan juuri sopivan pitkä niin että olen perillä toimistolla juuri oikeaan aikaan. Juuri muuten en auringossa olekaan viikolla kuin tuon puolisen tuntia.




Koirat viettävät päivänsä aidatulla pihalla, enimmäkseen autokatoksessa, joka toimii terassina, koska siellä ei säilytetä autoja. Vasemmanpuoleinen kuva yllä on otettu terassilta takapihalle päin. Ensin aukeaa pyykkitupa, josta menee ovi takapihalla. Kuvassa ovi on kiinni, mutta yleensä se on auki. Oikeanpuoleinen kuva on pyykkituvan ovelta tielle päin. Blueyn takana on ovi, joka johtaa keittiöön ja olohuoneeseen. Ovesta tullessa näkyy tuo alakuvan vihreä verkko, joka toimii sekä aurinko- että näkösuojana. Verkon takana olen istuttanut Pandanus-nimistä maustekasvia (jota käytetään riisin mausteena), aloe veraa ja maniokkia eli kassavapuuta. Se on nopea- ja helppokasvuinen puu, jonka juurista saadaan tapioka-tärkkelystä. Nuo kasvit otin Woodstockista mukaamme ja istutin tehdäkseni niistä näkösuojan. Tosin nyt alkutalvesta on liian kylmä niille kasvaa. Talvi ei ole täällä ihan niin kylmä kuin Woodstockissa, mutta selvästi erilainen kuin kesä kuitenkin. Ilma on kuivempaa ja viileämpää nyt. Se saunan eteismäinen kosteus, joka tuntui maaliskuussa, on nyt poissa. Lämpötilatkin laskevat alle 25 asteen, ainakin öisin.





Maxi-koira on sen verran villieläin, että se keksi raot aidassa ja kävi omilla teillään meidän ollessamme töissä. Sain raot tukittua sen verran, että Maxi pysyy nyt pihalla. Se ei ole oppinut varomaan autoja, vaan pyrkii niitä kohti. Maalla kun kaikki autot sen näköpiirissä olivat sellaisia, jotka pysähtyivät ja ottivat kyytiin. Niinpä Maxi aamulenkkien aikana meneekin keskelle tietä auton eteen ja odottaa sen pysähtyvän. Teemme lenkkimme niin aikaisin, että autoja ei ole paljoa ja meidän alueellamme ne ajavat hitaasti ja kunnioittavat eläimiä. Kuitenkin Maxi on sen verran pieni ja vikkelä, ettei sitä autoilija helpolla huomaa. Siksi olemmekin tehneet sillä heijastavat liivit. Niissä on oranssia heijastavaa kangasta ja sitten vielä erikseen heijastinnauhaa reunoissa. Liivit toimivat muuten varsin hyvin, mutta Maxi onnistuu karistamaan ne yltään. Se on jo hävittänyt kahdet ja nyt ovat kolmannet menossa. Jonkin verran kytken Maxia talutushihnaan, eikä Maxilla itsellään näytä olevan mitään sitä vastaan. Sen sijaan minulle, joka juoksen ja sauvakävelen, hihna on rasite. Luulisi sen kyllä Maxillekin olevan, mutta ei, se tulee jopa vapaaehtoisesti kytkettäväksi ja kävelee narussa ylpeänä pää pystyssä. Vapaudesta se myös nauttii, säntäilee sinne tänne, menee ärsyttämään toisia koiria, tonkii kivikoissa työntäen nenänsä jokaiseen kivenkoloon. Mäyräkoiraahan Maxissa osa onkin, ja loput terrieriä.



Iltapäivällä tai alkuillasta töiden jälkeen on sitten Nancyn vuoro viedä koirat ulos. Silloin on jo liikkeellä enemmän autoja ja muita koiria, joten ainakin Maxi täytyy pitää hihnassa. Tosin rannalla sen voi päästää vapaaksi loikkimaan ja tonkimaan aallonmurtajakivikossa.




Varsinkin minä epäilin kovasti Maxin kykyä selviytyä kaupungissa. Ajattelin, että se on vähintäänkin onneton täällä. Näin ei kuitenkaan näytä olevan, vaan se nauttii olostaan meidän koiranamme. Näyttäisi ihan siltä kuin se myös yrittäisi kaikkensa sopeutuakseen uusiin oloihin.
Viikonloppuna koiratkin pääsevät autoajelulle. Siitä ne ovat aina innoissaan, haluavat nähdä uusia maisemia nekin. Yllä olevat kuvat ovat reissultamme 10 kilometrin päähän Lake Placidiin. Ei siellä mitään varsinaista järveä ole kylläkään, vain vesivoimalaitoksen säännöstelyallas. Mutta jylhien vuoristomaisemien keskellä virtaava jokin on upea. Siinä kävimme uimassa sekä minä että koirat.



Muuta viikonloppuohjelmaa on yleensä lauantainen ostosreissu joko kaupunkiin tai 3 kilometrin päässä sijaitsevaan isoon ostoskeskukseen. Usein käydään myös kaupungin keskustan hedelmä- ja vihannesbasaarissa, josta voi ostaa paikallisia eksoottisempiakin hedelmiä ja vihanneksia. Monet myyjät ovat aasialaisia. He kauppaavat takapihallaan kasvatettuja tuotteita. Mangoja on tietysti saatavilla silloin kun sesonki on, lychee- ja longan-hedelmiä, Jaboticabaa, jonka maku tuo minulle mieleen mustaherukan. Oman puutarhan banaaneja ja appelsiineja on myös kaupan. On mm. sellaisia hyvin ruman näköisiä appelsiineja, jotka ovat kuitenkin sisältä hyvin mehuisia ja makeita. Niistä saa puserrettua mainiota mehua. Sitten on tietysti paljon tuoreita yrttejä, kuten korianteria, joka kasvaa hyvin tuolla ylempänä vuoristossa, jossa on kylmempi kuin täällä alhaalla. Monien kiinalaisten ja muiden aasialaisten kasvien nimiä en edes tiedä.

align="bottom" alt="" border="0" height="177" src="http://www.www.sippala.com/timo/australia/kirjeet/kuva166.jpg" width="477" />



Sen ansiosta, että minä vietin liki kaksi kuukautta Cairnsissa ennen kuin koko perhe pääsi muuttamaan perässä, Nancy oli Woodstockissa viettänyt runsaasti aikaa talomme omistajien kanssa ja tutustunut heihin paremmin. Pari viimeistä viikkoa hän kävi joka ilta talossa sitomassa emännän kipeän jalan. Niinpä he ottivatkin osaa muuttoomme ja kaikkeen siihen liittyvään tarjoten apuaan sen minkä pystyivät. Hehän olivat halunneet meidän myös ottavan Maxin mukaamme Cairnsiin ettei se tuntisi oloaan niin orvoksi yhtäkkiä tyhjässä mökissä. He olivat korvaukseksi suostuneet ottamaan ankkamme hoitoon niin kauan kunnes saamme niille sopivan pihan. Kesäkuun puolivälissä vanhemmat Joy ja Roy, halusivat tulla käymään Cairnsissa ja tuoda ankkamme takaisin. Me kun olimme Nancyn kanssa arvioineet, että takapiha on riittävän iso ja aidattu niiden turvallisesti elää siellä. Olimme hankkineet ison muovisen kahluualtaan niille lammikoksi. Se on tuo iso sininen, joka näkyy kuvassa. Allas on melkein makuuhuoneen ikkunan takana, joten varsinkin Elviksen kaakatus kuuluu meille useinkin. Oikealla kuvassa näkyy naapurin viidakko makuuhuoneittemme ikkunan takana. Tuon roikkuvan pressun olen minä virittänyt väliaikaiseksi suojaksi tavaroille, jotka eivät mahdu muualle katoksen alle.




Ja silloin kun tulee vieraita, on mukava itsekin heittäytyä turistiksi ja tutustua paikkakuntaan. Arkenahan sellaiseen ei niin hirveästi ole aikaa. Käytiin Kurandassa, joka on sellainen vanha hippi/vaihtoehtokylä tuolla vuoristossa. Se on suosittu turistikohde, koska sinne vie sekä junarata että köysirata. Me emme päässeet tutustumaan junaan vaan teimme matkaa mennen tullen köysiradan vaunussa. Roy ja minä teimme. Naiset eivät osallistuneet retkeen, koska Joylla on korkean paikan kammo. He sen sijaan menivät ostoksille kaupunkiin. Köysirata alkaa meiltä noin kolmen kilometrin päästä. Radan alussa tulikin sitten nähtyä tienoomme ylhäältä käsin. Valitettavasti kuvat ovat vain videokameralta kaapattuja. Kuranda on yksi paikoista, joihin olemme ajatelleet olevamme valmiita muuttamaan. Tosin se, että sinne vie hyvin mutkainen valaisematon vuoristotie, jolla sattuu aina silloin tällöin onnettomuuksia, saa Nancyn miettimään asiaa. Myös se, että siellä on vielä sateisempaa kuin täällä alhaalla laaksossa. Taloissa on kosteudun ja lämmön takia homevaurioita.

Tunnisteet

2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2025 2025 toukokuu 210 211 212 2203 50-vuotispäivä Aamu aamulenkki Aasia Aasialainen kasvisruoka Abba abhayrab Adelaide Adviware Aeroflot Afganistan Ahti Karjalainen Airasia airbnb Airut Ajahn Brahm Alicante alkuasukkaat alkukesä amalgamipaikat Amerikansuomalaiset Ananda marga ankanpojat ankat ankka ankka ja koira ankkalammikko Anne Rintala anoppi anteeksi Antti Heikkinen apinat arkielämä Armas Latvakoski aromipesä asettuminen ashtanga asuinyhteisö asumisoikeusasunto. asumusero asunnon etsintä asunnon vuokraus asunnonvaihtosuunnitelmat asunto asuntojono aurinko aurinkorannikko Auroville Australia Australian kansalaisuus Australian karjakoira Australian suomalaiset Australian vaarat Austrlia Austrralia auton huolto autonromu autot Avantouinti avioituminen avioliitto Bali Balkan bambuhiiliburgeri banaani banaanikasvi banaaninlehtikontti banaanit Bangkok Barcelona Beatles Benton court Bicheno Bill Sippo Birsbane bloggaus blogit Bluey Bogor Boney M Borneo Bornoe Brisbane buddhalaisuus Buddhan syntymäpäivä bulgakov Bulgaria Bura Burdekin Burma Myanmar bussikyyti Cairns Cairnsin ilmasto Camberra Cameron highlands Caravonic Caravonica Cariad farm sancturary Carins cats Celia-kirjasto Changi Cheezly Chernobyl Chicago Christine Milne CIMO Coopers plains couchsurfing covid-19 covid19 cykloni Dalat dating Dio DNA-testi DNA-testit Douglas druianesanssi Dublin Duc Trong durian durio ekologia ekotalo ekotrillerit elokuu elokuu Australia Elvis eläimet eläinlääkäri eläinräääkkäys eläinten oikeudet eläintuotanto eläinuhri energiansäästö englanniksi Englannin kieli ensisynnytys epäonnistuminen Erik Erika Erika Vikman eristys ero Esa Pelkonen esikoulu Espanja Estonia etäsuhde Eurooppa Europe Euroviisut eurytmia Eve Hietamis extrawheel festivaali festivaalit Filippiinit Filippinit Filipppiinit Findon creek Finland Finnair Finnish foxy Freukkarit fruitarismi Gaza gluteeniton pitsa Gokul jooga Greata Thunberg haastattelu haju Hakaniemi Halla-aho Halong bay halvat bussilinjat Halvat lennot hammashoito hammasoito hampputofu Hanoi Hanoi. hantit hapankaali hapankurkut hapanleipä hapatus haploryhmä I-M253 Hare Krishna liike harkova Harri Holkeri Hassisen kone hautajaiset hautajaisrituaalit hedelmät hedelmätarhat hefu Heidi köngäs Heikki Huhtanen heinäkuu Heinätyöt helle helmikuu Helsingin Sanomat Helsingin yliopisto Helsinki Henry Zalkin hiivaviutaleet hiljaisuus hiljaisuusretriitti hipit hippiauto hippijuhlat hippikylä hippimeininki hirmumyrsky hirviöt hme Ho Chi Minh City hoitoala Hong kong hostelli hpit huhtikuu huijaus Huojuva lato huono selkä Hurriganes huumeet hyönteiset hämähäkki hääjuhla hääpäivä Häät häät pyörätuolissa Ich komme ihmissuhteet Iisalmi ikämiehet ikävä ilmastonmuutos Ilosaari Ilovaarirock iltatori in english too In memoriam Indonesia Indonesia. Intia intialaiset Irlanti islam israel isyys Italia itsari itsemurha itsenäisyyspäivä itsetyydytys itäauto Jaakko Teppo Jaava Jakafta Jakarta Jakatta jakkiihedelmä jalkapallokoira jalosavu James Cook James Cook Yliopisto jamssiborssi Jane Palmer Jani Jattinen Japani Jeesus Jeltsin Jetstar Jim Pembroke Joensuu Jokisalo Pentti Jaakko jooga joogaa aloittelijoille joukkoliikenne Joulu jouluaatto joulujuhla joulukoristeet Joulukuu joululahjat joulunaika joulupäivä jouluterveiset journalismi joutsenet Joy Cavill Juha Vikatmaa Juhannus Julia Gillard jumalat juna juna vuorilla junamatkailu juoksu Jussi Halla-aho Jyväskylä jätehuolto jättipitsa jääkaappi kaaos kaasumyrkytys kaatosateet kadotettu sukupolvi kadotus kahvi kahviviljelmät kaihi kaihilasit kaihileikkaus Kaija Mesiäinen Kaivolan koulu Kaivosmies Kajastus kaksikielisyys kaksoiskansalaisuus Kambodzha kamerapuhelin kanahaukka kanakoppi kanat kansalaissota kansalaisuus kapselihotelli karanteeni karjakoira karjalanpiirakat karjatalous kasisruoka kasivsruoka kasvatus kasvimaa kasvispiirakka kasvispruoka kasvisroka kasvisruoka kasvisruoka. kasvisruokafestivaali kasvissyönti kasvisuoka kaverit Kazakhstan keiju keinokastelu keinomykiö keinomyökiö keisari keittiö kengurut keski-ikä kesä kesä jouluna kesäjuhltat kesäkuu kesäleskeys kesäloma Kevin Rudd kevät kidutus kieku kielenopiskelu kielteiset tunteet kielten opiskelu kieltenopiskelu Kiina Kiinalainen juhla Kiinalainen uusi vuosi kiinalainen uusivuosi kiinalaiset kiinalaisuus kiipeilyhyllyt kiipeilyhyllyt kissoille kiipeilytelineet kimppakämppä Kinnalainen uskonto Kiova kirjallisuus kirjat kirpputori kissa kissa-aitaus kissan hormonit kissat kissatalo kisäkuu Kito Kitti Kitti Sippala Kitti-kissa kivivilla koillinen koira koiran korvaleikkaus koiran kuolema koiran syönti koiran turkin parturointi koiranliha koiranpurema koirat koiravarkaat kokkospähkinä kokoomus kolitelämä kolonoskopia kommuuni kommuunit konkurssi kookospähkinät korallisormisammakko korona koronavirus korrputio korvaleikkaus Kota Kinabalu Kota Kinalabu koti kotikoulu kotiruoka kotityöt koulu koulumaksut kouluruoka koulutus Krakova kriisi Kroatia krokotiili Kuala lumpur kuituhamppu kuivapaasto kuivuus kukat kukkatarrat kulkuri kulkurielämä kulkuriromantiikka kulkutauti Kultarannikko kulttuuri kulttuurierot kummilapsi kuntosali Kuolema kuolinilmoitus kuorsaus Kuranda kuristjakäärme kutina kuukakut kuuma vesi kuumuus kuvien katoaminen kylmäkaappi Kyogle kyytöt kävely kävelykärry käärme käärmeet Lada Niva Bushman lahja Lai Vung laiskuus lama Laos lapsen kieli lapset lapsi lapsi sairastaa lapsiperhe lapsuus Larissa Waters lasivilla Latvia lehdistö lehmänkakka lehmät lehtiartikkeli lehtijuttu Leichart leikkikäärme leikkipaikat leikkiraha lemmikit Leningrad lennot lento lentävä sikala lihansyönti lihantuotanto liikenneruuhka linnunlaulu Linux litsit Liverpool Loi Kratong lokakuu Lokakuu Australia Lolita loma lomakeskus lomakohde Lomakohteet Malesiassa lommo autossa luffa lukeminen lukemisesteisyys luomuliha luonnonmukainan rakentaminen luonto luovuus Lviv lähdekritiikki Lähtö kodista lämpöeristys Länsi-Australia löytöeläimet Maailman tila maailmanloppu maalaiselämä Maaliskuu maanviljely maaseutu maaseutumusiikki maastamuutto maastopalot Machans beach Madir maidoton maisemointi maitohappokäymien maitohappokäyminen Maitreya majoitus makakit Makedonia Malesia Malseia Mango Manila mansit Markku Mutanen Marraskuu Marrraskuu Martti Miettunen masennus matkailu matkasuunnitelmat matkat matkustaminen matkustelu Matti Nykänen Maxi Mayakalenteri meditaatio Mekong delta Mekong-joen suisto Melbourne melu menetys meribiologia metabloggaus metallimusiikki metsä metsälampi metsäpalot Michael Klaper Michigan Midsummer mielenosoitus mielenrauha mielenterveys miljonääri minicast miso misotahna Misu monikulttuurinen parisuhde Montenegro Moorooka moottoripyörä mopo mopoilu Moskova mp3 MSR Hubba Mt Isa muistot muistotilaisuus mummola munaton munkit Murha murhe musiikki musiikkitede muutto muutto Australiaan muutto ulkomaille Myanmar naimisiinbmeno naiset naisnäkökulma Naisten mini-maraton naistenpäivä Navalnyi navetta nenetsit nettisuhde Neuvostoliitto Neuvostolitto nevlivuotias New York Nha Trang Nicky Knoff Nightwish Nimbin nomadi Norwegian Nuku pommiin nuoruus nuoruus. näkövamma näkövammaisten kirjasto Näkövammaisten liitto näkövammaisuus nälkäisten henkien kuukausi nälähnätä Odessa odotus oikeutta eläimille olkitalo oluthiiva oma koti oma talo omaisuus omistaminen Onnellisuus Onnibus.com onnittelut opaali Openmobile Openmobilem CIMO opettaja opettaminen opetus Opetusministeriö opetustyö opiskelu oppositio Ortodoksisuus ostjakit otava oti Oulu paasto Pai paikoilleen asettuminen painekeitin painonpudots pakolaiset pakolaispolitiikka paksusuolen tähystys Palembang palloleikki pandemia papaija pappa-Tunturi parisuhde parisuhde. parisuhe passi pato patsas Pattaija Pattaya Pauli Valdemar Sippala Pauligin kahvipurkit paussi Penang pensaspalot Pentti Jokisalo perhe perinne Perth Pertteli Perttelin kirkko Perttelin urheilutalo peräkärry peso Phnom Penh Piehinki pienikasvuiisuus Pietari piha pihakirppis piharemontti piknik pitkä viisumi pitsa podcast poliisikuulustelu poliitikot. politiikka politiikko polkupyörä pomona populäärimusiikki Port Dickson Port Doglas Porvoo posliinipaikat puhdistus pulpetti punaiset punk punkinpurema punkki Puola Puole Purra Pussy riot Putin puutahra puutara puutarha puutarha. Pwrth pyhiinvaellus pyton pyykinkuivaus pyykkikone pyöräily pyöränkorjaus pyöräretkeily pyöräretki Pääsiäinen Qantas Queensland Raahe raakaravinto rabies Radical design Radical Design Wheelie raha rakentaminen Rakkaus rakkaus. rambutan rantakylä raskaus Rastila rauhanmarssit rautatieasem Read peak Reggae ok remontti reppumatkailu retkeily retriitti rikollisuus Riku Keski-Rauska Risto Isomäki rock rokotus Romania roska-auto rotan vuosi ruishiutaleet ruisleipä rullaluistimet ruohonleikkuu Ruotsi rupia Russian ruuansulatus ruuhka ruumiinvalvojaiset ryhävalas ryssä Saaremaa saasteet Sabah sade sadekausi Sadhana Forest Saharov Saigon sairaala sairaus Saksa. Halvat bussimatkat salakuvaus salmiakki Salo Samantha Fox Samford Valley sammakot samojedit Samurai sappikivet Sarawak sauna sauropus androgynos sauvakävely savimaja savuakävely seksiturismi. amerikkalaisuus seksuaalisuus seksuaaliterveys Seppo Heikinheimo Seppuku Serbia serkku serkun kuolema Shani Louk sienet sifoni Siirtolaisuus siitake sika sillmäleikkaus silmäleikkaus silmälääkäri silmät Singapen tulaiset Singapore Singapre airlines Siperia sipsikaljaveganismi sipuli Sisuradio sisäleikkipaikat sisällissota sitoutumiskammo sivuraide Slaavilaiset kielet. Sngapore sodat Sofi Oksanen soija soijanakki soijapapu sokeus. sony-Eircsson sorsat sota Spartacus spesismi Steiner Steinerpäiväkoti Steve Dillon Subaru suhku suikkis suklaa sukuhistoria sukulaisvierailu sukupuolivietti sukupuu sukututkimus Sumi Sunnybank Sunshine coast suolakurkut suomalaiset Australiassa suomalaiset ulkomailla suomalaisuus suomeksi suomen kieli Suomesta muutto Suomi Suomirock suru Sydney sydän sydänsurut sydänvaivat sykloni Sykloni Larry syksy synnyimää synnytys syntymäpäivä syyskuu sähkömopo sähkönkulutus sähköpyörä säteily Sössölandian kultakurkut taapero TAFE taimsed viinerid Taiwan takapiha Talo talous talvi Tammikuu tammikuu. Tanah rata taolaisuus Tapaninpäivä tasapaino Tasmania Tasmanian sää tattari taujko teini-ikä tekomykiö telttailu tempe tempeh temppeli tempperli Terrassa. Zaragoza terveys tet teurastamo Thai Thai-ruoka Thaimaa Thermarest Timo tropiikista Tolstoi. tomaatin tuoksu tontti tonttikaupat Topi Sorsakoski toukokuu Townsille Townsville Townsvillen suomalaiset Toyota trooppiset kasvit Tropiikki tuhkaus tulirokko tulva tulvat tupakoinnin lopettaminen turistijuna Turkki turvallisuus tuuli uimapaikat uiminen ujous Ukraina Ukraina. matkailu ukrainan kieli. ulkoilu ulkosuomalainen ulkosuomalaiset ulkosuomalasiet UNHCR uniapnea Unkari Urho Kekkonen uriah heep urologia USA uskonto Uusi Etelä-Wales uusi työ Uusi Vuosi Uusi Vuosituhat Uusi Vuso uusivusi Uusmedia Uvbuntu vaalit vaalitilaisuus vaellussauvat Vagaaniruoka vaiva vakiintuminen valaat valkoinen Australia valkoinen valas Vanha talo vanhemmuus vanhemmuus. vankila vapaaehtoistyö Vappu Varna vauva vauva-arki vauvauutiset vegaairuoka vegaani vegaanihaaste vegaanijuusto vegaanijuustot vegaanimajoitus vegaanimakkara vegaanin ravitsemus vegaaninen Espanja vegaaninen juusto vegaanirakkaus vegaaniruika vegaaniruoka vegaaniruoka kasvisruoka vegaaniset juustot vegaanit vegaanituotteet vegaanius vegaanyhteisö Vegaia vegan vegan. veganismi vegetarian vegfest veneretki Venäjä venäjän kieli venäläiset verenpaine vesihuolto vesisade Victoria Video video. videoblogi videokamera videokirje videoloki vieraat Vietnam Vietnam. vietnamin kielinen kirjallisuus vihannekset vihis vihreät Viisumi viisuminhaku violife Viro virus Vlog vlogi vloki vogulit Voietnam Voito Pokela Vung Tau vuodatus vuoret Vuorikatu 5 vuoristo Vuosaari vuosi vuosi 2001 vuosipäivä vuotavat hanat väkivalta välikatto Waldorf Wapit wheaty Wheelie Wigwam Wilmersburger Woodstock WWOOF Y2K ydinvoima yhteisöasuminen yhtisöasuminen YK yksin yksinkertaisuus yksityiskoulu yksivuotias ympäristö ymäpristö ystävät äiti äänesys ääniblogi Ääniblogi. äänikirja äänikirjat äänivlogi
Näytä enemmän

Käyttöehdot

Kaikki sisältö, jota ei ole lainattu lähde mainiten, on aina tekijän omaisuutta ja pysyy sellaisena. Tekstit on kivjoitettu ja julkaistu Australiassa, Ukrainassa, Malesiassa ja Vietnamissa Googlen kansainvälisille palvelimille..

Tämän blogin sisältö on jaettavissa noudattaen Creative Commons -lisenssiä CC BY-NC 4.0

. Se tarkoittaa sitä, että kaikkia tämän sivun tekstejä ja kuvia saa käyttää, jakaa ja sovittaa sillä ehdolla, että alkuperäinen lähde mainitaan: Timo Tropiikista ja/tai Tim Sippala sekä tekstin, kuvien että videoiden ja kaiken muun sisällön kohdalla. Tämän lisenssin käytön on oltava ei-kaupallista. Kaupallisesta käytöstä on sovittava erikseen tekijän kanssa.

Lisenssi ei ole voimassa selvästi kuvakaappauksiksi tunnistettavissa kuviss, esim. Google maps tai Google Earth eikä tekstien kohdalla myöskään silloin kun lainataan sanomalehtiä. Lisäksi lainaajan on muistettava, että julkaisumaan lait ajavat tämän lisenssin edelle.



Blogitekstien arkisto



2025 - Matkailua pojan kanssa täällä Vietnamissa, pehmeä lasku kouluun Toukokuu, Huhtikuu Maaliskuu, Helmikuu, Tammikuu
2024 - Uusi elämä vuoristossa. Pari matkaa pojan kanssa. Joulukuu, Marraskuu, Lokakuu, Syyskuu, Elokuu, Heinäkuu, Kesäkuu, Toukokuu, Huhtikuu, Maaliskuu, Helmikuu, Tammikuu
2023 - Pojan huono koulukokemus, loppuvuodesta mykistyi kuukaudeksi. Ennen joulu pyörärekti vuoristossa ja sitten muutta vuoristoalueelle. Täytin 60 vuotta. Joulukuu, Marraskuu, Lokakuu, Syyskuu, Elokuu, Heinäkuu, Kesäkuu, Toukokuu, Huhtikuu, Maaliskuu, Helmikuu, Tammikuu
2022 - Korona-aika jatkuu: sairaana pari kertaa, passin ja oleskeluluvan uusinta. Matka Phnom Penhiin olsekelulupaa odottamaan. Suru Ukrainan puolesta Venäjän hyökättyä 24.2.2022, uniapnea todettiin ja kone hankittiin.  Tammikuussa tuli 20 vuotta Suomesta lähdöstä. 
Joulukuu,   MarraskuuLokakuuSyyskuuElokuuHeinäkuuKesäkuuToukokuuHuhtikuuMaaliskuuHelmikuuTammikuu
2021 - Eloa koronan varjossa, sisäinen verenvuoto, uusi mökki
2020 - Koronapandemia lukitsi elämän maalaiskylään. Matka Hanoihin rekisteröimään avioliitto ja lapsi. Nyt pojasta tuli Suomen kansalainen.
2019 - Ensimmäinen lapseni syntyi. Avioliitto virallistettiin molemmissa maissa.
2018 - Häät Vietnamissa, muutto vuoristoon opettajaksi ja koulun hylkääminen.
2017 - Vietnamista käynti Ukrainassa ja Suomessa. Paluu Vietnamiin ja päätös asettua.
2016 - Parisuhteen loppu. Poistuin Vietnamiin, sieltä Ukrainaan, jossa vietin puolet vuodesta. Välillä oleskelua Suomessa. Loppuvuodesta uusi parisuhde Vietnamissa.
2015 - Parisuhde Malesiassa. Opettajana Myammarin lapsille. Turkin, Bulgarian, Ukrainan ja Puolan kautta Suomeen. Loppuvuodesta takaisin Malesiaan.
2014 - Pois Australiasta: ensin Malesiaan, sitten Vietnamiin, Suomeen ja Espanjaan ja takaisin Vietnamiin ja Malesiaan. Uusi Parisuhde.
2013 - Taiwanista Singaporen kautta Australiaan. Pyöräretki Adelaideen ja sieltä Suomeen, Viron kautta Eurooppaan. Takaisin Australiaan ja päätös lähteä. Pitkä kävelyretki Cairnsista Melbourneen.
2012 - Brisbanesta Suomeen, sieltä Hongkogiin. Loppuvuodesta Japani, Taiwan.
2011 - Perth, Länsi-Australia. Uusi parisuhde Indonesiassa, tekomykilöleikkaus.
2010 - Elämää kommuunissa, Brisbane, avioero. Matka Thaimaahan, Singaporeen, Indonesiaan.
2009 - Opiskelua vanhustenhoitajaksi, lähdin kotoa etsimään uutta elämää. Huhtikuu: Elvis kuoli käärmeen kidassa. Lokakuussa lähdin omille teilleni.
2008 - Erosin työpaikasta ja yritin uutta uraa.
2007 - Australian kansalaisuus. Politiikkaa: vaalit ja vihreät naiset.
2006 - Ostimme oman talon Australiassa. Terveys reistailee.
2005 - Uusi työpaikka, muutto Cairnsiin. Machans beach, vanha hippikylä. Vegaaniksi.
2004 - Maalla Woodstockissa (Queensland, Australia), työharjoittelua, hautajaiset Syyskuu, Marraskuu.
2003 - Townsville, Queensland, Australia. Oleskeluluvan hakua.
2002 - Muutto Singaporeen, uusi parisuhde, avioliitto, joulukuussa muutto Australiaan.
2001 - Uuden edessä: Uusmediakupla puhkeaa, lomautus, painonpudotus, Singaporeen? Pyörilyä, matka Kainuuseen ja Ouluun.
2000
Uranvaihto: Valtiolta yritysmaailmaan: OpenMobile, asunto Meri-Rastilassa, matka Englantiin ja Irlantiin.
1999 - Helsinki, Läksiäiset yliopistolla. Nyt töissä Hakaniemen virastotalossa (CIMO)
1998 - Helsingissä töissä yliopistolla. Matka USA:han ja sieltä tuli mukana ensimmäinen videokamerani.
Ennen sitä elämää Suomessa: Pertteli, Salo, Kälviä, Oulu, Jyväskylä, Espoo, Helsinki. Opiskelua: tietokoneita, venäjän kieltä ja kulttuuria, kotimaista kirjallisuutta, aate- ja oppihistoriaa, filosofiaa.