Tammikuu 2002 - Euro tuli ja Timo meni - Rastilasta Singaporeen


Tässä erillinen albumi tammikuun 2002 kuvista   (Googlen kuva-albumi)


  • 27.1.  Lähtö Helsingistä Nurmijärven kautta lentoasemalle.   Viimeinkin. Lähtöpäivää oli odotettu koko alkuvuosi. Asia oli kiinni siitä, miten nopeasti Singaporen viranomaisilta tulisi työlupa ja sitä myötä viisumi.  Kaikki oli jo valmista, joten neljän päivän varoitusajalla saatoin lähteä.  Tosin siinä oli viime hetken jännitystä mukana, koska aluksi ei firmalta tahtonutkaan löytyä rahaa lippujen maksamiseen  Myöskään hotellia ne eivät olleetkaan valmiita maksamaan, vaan sse piti tehdä itse. Tosin erään hotellin kanssa oli neuvoteltu alennus.




    Nettisivuillani kirjoitin:
    27.1.2002. Helsinki-Vantaan lentoaseman uusimmalta puolelta lähdettiin sunnuntaina 27.1.2002 kymmenen jälkeen illalla. Siitä on vasta 9 päivää, mutta olen jo unohtanut, miten kylmä silloin oli. Enkä silloin osannut kuin kuvitella olevani 13 tunnin kuluttua lämpimässä toisella puolella maailmaa. Matka-asu, musta pikkutakki, mustat reisitaskuhousut, musta kauluspaita ja mustat kengät olin ostanut edellisenä päivänä. Tulos osoittautui tyylikkäämmäksi kuin osasin kuvitellakaan. Vaatekaupoissa osoittautui ongelmaksi edelleenkin sopivan koon löytäminen. Nyt oli vaikea saada tarpeeksi pieniä vaatteita. Tiesin, että Aasiassa asia on toisin.  
  • Finnairin lento ennen Bangkokin välilaskua oli kammottava: lentävä sikala. Siellä oli suomalaisen mistenlehden lukijamatkalaisia, jotka vetivät pään täyteen ja sitten alkoivat retostella sillä, mitä aikovat tehdä 12-vuotiaiden poikien ja tyttöjen kanssa. Loppumatkasta niitä sai työnnellä kauemmas, etteivät syliin olisi tunkeneet.
    Bangkokissa tehtiin välilasku, ja se oli ensimmäinen kerta kun astuin Aasian kamaralle. Tosin se oli vain lentokoneen transit-alueella, jossa ystävällinen Thai-henkilökunta ohjasi minut tupakkahuoneeseen. Siellä koin ensimmäistä kertaa kostean lämmön taviaallisen hivelyn. Se tuntui suuremmoiselta.  Olin Suomessa jo melkein onnsitunut lopettamaan tupakanpolton, mutta aina välillä se taas riistaäyty käsistä. Ja nyt Singaporessa se sitten oli riistäytyvä todella. Ulkosalla kun oli niin kiva istua ja poltella.

    Nettisivuillani kirjoitin tuolloin:
    28.1.2002. Runsaat kymmenen tuntia myöhemmin. Oltiin juuri noustu ilmaan Bangokin välilaskun jälkeen. Siellä olin pyytänyt päästä käymään tupakkahuoneessa ja siihen suostuttiin hyvin ystävällisesti. Minulle neuvottiin reitti ja hymyilevät Thaitytöt vartioivat sitä koko matkan pituudelta tiedottaen toisilleen radiopuhelimella. Tuntui siltä, että puolet lentokenttävirkailijoista oli ottanut sydämenasiakseen, että Mr. Hämäläinen pääsee käymään tupakalla. Osasivat jopa lausua sukunimenikin ihan oikein. Minä olin jo valmiiksi sekaisin koko matkan ajan vieressäni örisevästä juoppolaumasta. Yön aikana oli ollut hyvin vähällä etteivät olleet oksentaneet päälleni. Onneksi ne olivat jääneet Bangokiin (aavistin kyllä mille asialle). Nyt kone oli täyttynyt nuorista Aasialaisista. Lienevätköhän olleet Singaporessa opiskelevia thaimaalaisia.  
  • Maanantaina 28.1. saavuin perille. Matkustin yksinäni. Mukana oli 28 kilon matkalaukku, josta suuren osan vei firman työasematietokoneeni, jonka olin pakannut mukaani (ilman näyttöä tosin).  Sen kovalevyllä minulla olivat kätkettynä henkilökohtaiset tiedostoni. Mukana oli myöskin iso kamerajalusta. Vaatteita ja muuta tavaraa ei ollut paljoa: yksi videokamera, yksi digitaalikamera.
  • Lentokentältä otin taksin Harbour Ville -hotelliin. Matkan aikana kerkisi tulla pimeä, joten kellon täytyi olla jotain 18 - 18.30.  Minä en sitä tiennyt, koska olin asettanut rannekelloni väärään aikaan.

    Minä siis luulin yöksi tuota kun lähdin kävelemään hotellin ympäristöön tutkimaan paikkoja. Oli kirkas kuutamo. Sitä vasten läheisen moskeijan minareetti näytti todella lumoavalta. Ilma oli vielä kosten nihkeä, mutta siinä oli myös jo hitunen viileyttä.  Hotellissa olin käyttänyt lämpöpumppua eli ilmastointilaitetta ensimmäistä kertaa elämässäni.
  • 29.1.  oli sitten ensimmäinen työpäiväni firman Singaporen toimistossa. Minulla oli vaikeuksia löytää sinne ja vaikeuksia tilata aluksi taksia, koska en  nähnyt kunnolla.
    Yritin ensin kävellä sinne, mutta käännyn akaisin, kun olin nähyt paikan, jossa on taksipysäkki.

    29.1.2002: Nukuin ensimmäisenä yönä nelisen tuntia ja heräsin kuumaan. Lähdin ulos kävelylle kello viiden jälkeen. Kävin netissä kännykän ja kannettavan tietokoneen avulla. Kyselin hotellin päivystäjältä puoli kahdeksan aikaan, miksei aamiaista jo tarjota vaikka aamiaislipuukkeesa lukee, että taroilu alkaa klo 7.30. Näytin hänelle kelloani, joka näytti varttia vaille kahdeksaa. Hän vei minut hotellin aulan kellon alle ja näytti sitä: varttia vaille kuusi. Selvisi siis, että Suomen talviaikaan aikaero onkin vain kuusi eikä kahdeksan tuntia. Joka tapauksessa oli mukava kävellä hautovassa lämmössä autiossa kaupungissa. Tulipahan heti todistetuksi, ettei täällä todellakaan tarvitse pelätä kulkeä yksin edes keskellä yötä

    Kuva on otettu turistien suosimasta ostoskekuksesta käyttäen laajakulmaa, jota minulle yritettiin myydä digikamerani varustukseksi. Pidän näistä aasialaisista. Ne ovat niin pienikokoisia, että niitä mahtuu tungokseenkin enemmän. Mukava, että aika harvoin törmään itseäni pidempään ihmiseen. Vaatimattomia ja yst ävällisiä. Lullenpa, että niiden kanssa voi ystävystyäkin aika helpolla. Aion yrittää. .

    30.1.2002: Tämäkin kuva tuli räpsäistyä muka laajakulmaobjektiivia testatessa. Muuten näissä kuvissani näkyykin paljon vähemmän ihmisiä kuin näkyy oikeasti. Monissa paikoissa on väkeä tungokseen saakka, varsinkin nyt kiinalaisen uudenvuoden alla. Se on vuoden suurin juhla, ja kaikkialla myydään sitä varten krääsää.

    Matkalla hotellilta toimistolle niin kuin muuallakin oli vain kaunnita yksittäisiä kuvia ei missään järjestyksessä. Näkö ja aivot eivät toimineet lainkaan yhteen niin kuin ne eivät täysin uudessa ympäristössä toimi. Alussa tuoti vaikeuksia jopa suora reitti paikasta A paikkaan B. Eikä suomalainen pää sitäkään hyväksynyt, että täällä voi kysyä tietä keneltä tahansa ja yleensä tulee hyvin ystävällinen vastaus.

    30.1.2002: Jo ennen tänne tuloa päätin, että asunnon pitää olla sellainen, että sen voi hyväksyä kodikseen, ei mikään tilapäinen majapaikka. Siksi kävinkin katsomassa useita. Asunnonvälittäjät tarjosivat ulkomaalaisille sopivia tilavia asuntoja, ei välttämättä kokoonsa nähdeen kohtuuttoman kalliita. Minä olin toivonut asuntoa mahdollisimman korkealta, sellaista, jossa on parveke. Otin kuvia asuntokandidaattien ikkunoista.

    Tämä oli 27. kerroksesta asunnosta, joka oli kallilla alueella ihan meren rannalla. Oli hyvin tuulista, vaikkakin upea merinäköala. Parveketta ei ollut.

    Jalkakäytävät ovat suhteellisen kapeita. Lisäksi täällä on vasemmanpuoleinen liikenne kuten Britanniassa. Autoja on suhteessa väkimäärään vähän eivätkä ne kaahaa, vaan noudattavat likkennesääntöjä ja antavat ystävällisesti tietä jalankulkijoille. Ainoa asia, mihin minun on vaikea tottua on se, että täällä tööttäillään torvella hyvin herkästi, ilmeisesti myös tervehdykseksi ja huvikseen. On vaikea yrittää opettaa itsensä siihen, että vaikka takanani soi torvi, ei se ole merkki siitä, että minä kävelen väärin.

    Työpaikkani on melko keskustassa toimistoalueella talossa, jossa työskentelee muutam tuhat muuta muodollisesti pukeutunutta.

    Takseja on liikkeellä paljon, ja niiden käyttö on edullista. Kyyti maksaa ehkä vain viidesosan siitä mitä suomessa

    Näkymä toimiston ikkunasta satamaan päin. Lieneeköhän Singaporen satama vieläkin suurimpia ja tunnetuimpia maailmassa.

    ltaisin yritin tutustua paikkoihin kulkemalla jalan ja eksyttämällä itseni. Metroakaan en ensimmäisen viikon aikana vielä käyttänyt

    Tämäkin kuva välittää vain osan siitä tunnelmasta, jonka tämän paikan näkeminen pimeässä ja lämpimässä illassa sai aikaan.

Muistoissa

Kirjoitettu  maaliskuussa 2018, jolloin noista tapahtumista on kulunut jo yli 16 vuotta. Olen edelleen tuolla samalla resissulla, jos sitä katsotaan Suomesta lähtemisen kannalta, ja siltä, että löysin Kaakkois-Aasian uudeksi kotiseudukseni.

Vuosi 2002 tuntuu edelleenkin elämäni suurelta käännekohdalta. Se oli kuin uusi aikuistuminen. Uusi syntymä kuulosstaisi jo liian dramaattiselta, joskin se saattoi olla myös sitä.

Fyysisesti näytin nuorelta, parhaalta, mitä ikinä aikuisiässä.  Olin edeltävän vuoden aikana hoikistunut, menettänyt yli 40% painostani. Olin paria vuotta aikaisemmin alkanut ajamaan hiukseni kokonaan pois, koska pälvikalju loisti entistä kirkkaammin johtuen hiusten lunnollisesta tummumisesta. Eivätkä ne hiukset enää kasvaneet, joten oli parempi ajaa pois.

Olin vuonna 2000 jättänyt valtion palveluksen ja siirtynyt töihin yksityiseen yritykseen. Siellä ei mennyt kovin hyvin: en koskaan pystynyt ottamaan paikkaani siinä maailmassa.  Se johti motivaatio-ongelmiin, konflikteihin esimiehen kanssa, joka muutenkin oli tunnettu aggressiivista johtamistavoistaan: Räyhämaha.    Firmalla alkoi menemään huonosti ja minutkin lomautettiin heinäkuussa 2001. Se johti masennukseen, elämänhalun katoamiseen. Olisi voinut hakea mielialalääkkeitä niin kuin huhujen mukaan moni muu teki, mutta sen sijaan pyysin lääkkeitä tupakoinnin lopettamiseen. Kasvissyöjäni oli herännyt henkiin maaliskuisen (2001) tupakkalakon aikana, joten kaiken synkkyyden keskellä oli kuitenkin myös toivoa.  Haaveilin siitä, että voisin muuttaa Kainuun korpeen ja tehdä sieltä käsin etätöitä.  Niitä ei enää vuoden 2001 jälkipuoliskolla ollut, sillä it-ala oli  uusmediakuplan puhkeamisen myötä suoltanut valtavan määrän työnhakijoita.  Tuosta ajasta kertoo mm. Mato Valtosen kirja Noh, sano naakka ku nokka katkes!
Tässä blogissa on myös kirjoitukseni vuodesta 2001.

Vuosi 2001 oli siis vuosi, jolloin tämä suri muutos kypsyi, ja se sitten toteutui vuonna 2002. Kivuton prosessi se ei lainkaan ollut. Singaporeen oli päätetty lähteä jo vuoden 2001 syksyllä. Minä olin aluksi kieltäytynyt, mutta sitten muutin mieleni ja päätin lähteä. Siitä lähtemisestä tein varsin lopullisen eli en vain lähtenyt käymään vaan lähdin olemaan. Myin tai annoin pois liki kaiken maallisen omaisuuteni, asumisoikeusasuntonikin vuokrasin kaverille,

Sitä ennen olin tyhjentänyt asuntoni ja hän oli tuonut sinne omat tavaransa.   Tuo roinan läpikäyminen ja sen päättäminen, mitä tekee millekin menneisyytensä esineelle oli hyvin terapeuttinen ja puhdistava prosessi.  Asuntoni oli mieluisin mitä minulla on koskaan ollut. Olin käyttänyt sen laittamiseen runsaasti rahaa ja aikaa. Ja juuri kun se oli valmis, piti alkaa purkamaan.

Työpaikalla ei ollut kivaa monestakaan syystä. Vielä viikkoa ennen lähtöäni oli epävarmaa, päästäänkö sinne Singaporeen vai ei. Ulosottomies taisi melkein jo kolkutella firman ovella, joten kukaan ei tiennyt, mistä saadaan rahat lippuihin silloinkaan kun kuun puolivälissä tuli teto, että Singaporen työministeriö on myöntänyt meille työluvat.

Lentomatka Finnairin reittilennolla Helsingistä Bangkokin kautta Singaporeen tammikuun 27. päivä vuonna 2002.  Se oli hirvein lento, mille olen ikinä osallistunut: lentävä sikala. Iso ryhmä suomalaisia miehiä veti päänsä täyteen sikaili koneessa.

Saapuminen Singaporeen oli lämmin ja hellä kokemus.
Työpaikalla ei edelleenkään mennyt kaikki hyvin, mutta sen vastapainoksi muuten kyllä meni.
Olin netistä saanut paikallisen ystävän, joka auttoi minua sopeutumisessa.

Tammikuun viimeisenä päivänä en vielä ollut muuttanut asuntooni vaan asuin hotellissa, mutta paikka oli jo katsottuna ja neuvottelun alla.







Kommentit

Tunnisteet

2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2025 210 211 212 2203 50-vuotispäivä Aamu aamulenkki Aasia Aasialainen kasvisruoka abhayrab Adelaide Adviware Aeroflot Afganistan Airasia airbnb Airut Ajahn Brahm Alicante alkuasukkaat amalgamipaikat Ananda marga ankanpojat ankat ankka ankka ja koira ankkalammikko Anne Rintala anoppi anteeksi Antti Heikkinen apinat arkielämä Armas Latvakoski aromipesä asettuminen ashtanga asuinyhteisö asumisoikeusasunto. asumusero asunnon etsintä asunnon vuokraus asunnonvaihtosuunnitelmat asunto asuntojono aurinko aurinkorannikko Auroville Australia Australian kansalaisuus Australian karjakoira Australian suomalaiset Australian vaarat Austrlia Austrralia auton huolto autonromu autot Avantouinti avioituminen avioliitto Bali Balkan bambuhiiliburgeri banaani banaanikasvi banaaninlehtikontti banaanit Bangkok Barcelona Beatles Benton court Bicheno Bill Sippo Birsbane bloggaus blogit Bluey Bogor Borneo Bornoe Brisbane buddhalaisuus Buddhan syntymäpäivä bulgakov Bulgaria Bura Burdekin Burma Myanmar bussikyyti Cairns Cairnsin ilmasto Camberra Cameron highlands Caravonic Caravonica Cariad farm sancturary Carins cats Celia-kirjasto Changi Cheezly Chernobyl Christine Milne CIMO Coopers plains couchsurfing covid-19 covid19 cykloni Dalat dating Dio DNA-testi DNA-testit Douglas druianesanssi Dublin Duc Trong durian durio ekologia ekotalo elokuu elokuu Australia Elvis eläimet eläinlääkäri eläinräääkkäys eläinten oikeudet eläintuotanto eläinuhri energiansäästö englanniksi Englannin kieli epäonnistuminen eristys ero Esa Pelkonen esikoulu Espanja etäsuhde Eurooppa Europe Eve Hietamis extrawheel festivaali festivaalit Filippiinit Filippinit Filipppiinit Findon creek Finland Finnair Finnish foxy Freukkarit fruitarismi Gaza gluteeniton pitsa Gokul jooga Greata Thunberg haastattelu haju Hakaniemi Halla-aho halvat bussilinjat Halvat lennot hammashoito hammasoito hampputofu Hanoi Hanoi. hantit hapankaali hapankurkut hapanleipä hapatus haploryhmä I-M253 Hare Krishna liike harkova Hassisen kone hautajaiset hautajaisrituaalit hedelmät hedelmätarhat hefu Heidi köngäs Heikki Huhtanen heinäkuu Heinätyöt helle helmikuu Helsingin Sanomat Helsingin yliopisto Helsinki Henry Zalkin hiivaviutaleet hiljaisuus hiljaisuusretriitti hipit hippiauto hippijuhlat hippikylä hippimeininki hirmumyrsky hme Ho Chi Minh City hoitoala Hong kong hostelli hpit huhtikuu huijaus Huojuva lato huono selkä huumeet hyönteiset hämähäkki hääjuhla hääpäivä Häät häät pyörätuolissa ihmissuhteet Iisalmi ikävä ilmastonmuutos Ilosaari Ilovaarirock iltatori in english too In memoriam Indonesia Indonesia. Intia intialaiset Irlanti islam israel isyys Italia itsari itsemurha itsenäisyyspäivä itäauto Jaakko Teppo Jaava Jakafta Jakarta Jakatta jakkiihedelmä jalkapallokoira jalosavu James Cook James Cook Yliopisto jamssiborssi Jane Palmer Jani Jattinen Japani Jeesus Jeltsin Jetstar Joensuu Jokisalo Pentti Jaakko jooga joogaa aloittelijoille joukkoliikenne Joulu jouluaatto joulujuhla joulukoristeet Joulukuu joululahjat joulunaika joulupäivä jouluterveiset journalismi joutsenet Joy Cavill Juhannus Julia Gillard jumalat juna juna vuorilla junamatkailu juoksu Jussi Halla-aho Jyväskylä jätehuolto jättipitsa jääkaappi kaaos kaasumyrkytys kaatosateet kadotettu sukupolvi kadotus kahvi kahviviljelmät kaihi kaihilasit kaihileikkaus Kaija Mesiäinen Kaivolan koulu Kaivosmies Kajastus kaksikielisyys kaksoiskansalaisuus Kambodzha kamerapuhelin kanahaukka kanakoppi kanat kansalaissota kansalaisuus kapselihotelli karanteeni karjakoira karjalanpiirakat karjatalous kasisruoka kasivsruoka kasvimaa kasvispiirakka kasvispruoka kasvisroka kasvisruoka kasvisruoka. kasvisruokafestivaali kasvissyönti kasvisuoka Kazakhstan keiju keinokastelu keinomykiö keinomyökiö keisari keittiö kengurut keski-ikä kesä kesä jouluna kesäjuhltat kesäkuu kesäleskeys Kevin Rudd kevät kidutus kieku kielenopiskelu kielteiset tunteet kielten opiskelu kieltenopiskelu Kiina Kiinalainen juhla Kiinalainen uusi vuosi kiinalainen uusivuosi kiinalaiset kiinalaisuus kiipeilyhyllyt kiipeilyhyllyt kissoille kiipeilytelineet kimppakämppä Kinnalainen uskonto Kiova kirjallisuus kirjat kirpputori kissa kissa-aitaus kissan hormonit kissat kissatalo kisäkuu Kito Kitti Kitti Sippala Kitti-kissa kivivilla koillinen koira koiran korvaleikkaus koiran kuolema koiran syönti koiran turkin parturointi koiranliha koiranpurema koirat koiravarkaat kokkospähkinä kolitelämä kolonoskopia kommuuni kommuunit konkurssi kookospähkinät korallisormisammakko korona koronavirus korrputio korvaleikkaus Kota Kinabalu Kota Kinalabu koti kotikoulu kotiruoka kotityöt koulu koulumaksut kouluruoka koulutus Krakova kriisi Kroatia krokotiili Kuala lumpur kuituhamppu kuivapaasto kuivuus kukat kukkatarrat kulkuri kulkurielämä kulkuriromantiikka kulkutauti Kultarannikko kulttuuri kulttuurierot kummilapsi kuntosali Kuolema kuolinilmoitus kuorsaus Kuranda kuristjakäärme kutina kuukakut kuuma vesi kuumuus kuvien katoaminen kylmäkaappi Kyogle kyytöt kävely kävelykärry käärme käärmeet Lada Niva Bushman lahja Lai Vung laiskuus lama Laos lapsen kieli lapset lapsi lapsi sairastaa lapsiperhe lapsuus Larissa Waters lasivilla Latvia lehdistö lehmänkakka lehmät lehtiartikkeli lehtijuttu Leichart leikkikäärme leikkipaikat leikkiraha lemmikit Leningrad lennot lento lentävä sikala lihansyönti lihantuotanto liikenneruuhka linnunlaulu Linux litsit Liverpool Loi Kratong lokakuu Lokakuu Australia Lolita loma lomakeskus lomakohde Lomakohteet Malesiassa lommo autossa luffa lukeminen lukemisesteisyys luomuliha luonnonmukainan rakentaminen Lviv lähdekritiikki Lähtö kodista lämpöeristys Länsi-Australia löytöeläimet Maailman tila maailmanloppu maalaiselämä Maaliskuu maanviljely maaseutu maaseutumusiikki maastamuutto maastopalot Machans beach Madir maidoton maisemointi maitohappokäymien maitohappokäyminen Maitreya majoitus makakit Makedonia Malesia Malseia Mango Manila mansit Markku Mutanen Marraskuu Marrraskuu Martti Miettunen masennus matkailu matkasuunnitelmat matkat matkustaminen matkustelu Matti Nykänen Maxi Mayakalenteri meditaatio Mekong delta Melbourne melu menetys metabloggaus metallimusiikki metsälampi metsäpalot Michael Klaper Midsummer mielenosoitus mielenrauha mielenterveys miljonääri minicast miso misotahna Misu monikulttuurinen parisuhde Montenegro Moorooka moottoripyörä mopo mopoilu Moskova mp3 MSR Hubba Mt Isa muistot muistotilaisuus munaton Murha murhe musiikki musiikkitede muutto muutto Australiaan muutto ulkomaille Myanmar naimisiinbmeno naiset naisnäkökulma Naisten mini-maraton naistenpäivä Navalnyi navetta nenetsit nettisuhde Neuvostoliitto Neuvostolitto nevlivuotias Nha Trang Nicky Knoff Nightwish Nimbin nomadi Norwegian nuoruus nuoruus. näkövamma näkövammaisten kirjasto Näkövammaisten liitto näkövammaisuus nälkäisten henkien kuukausi nälähnätä Odessa odotus oikeutta eläimille olkitalo oluthiiva oma koti oma talo omaisuus omistaminen Onnellisuus Onnibus.com onnittelut opaali Openmobile Openmobilem CIMO opettaja opettaminen opetus Opetusministeriö opetustyö opiskelu oppositio Ortodoksisuus ostjakit otava oti paasto Pai paikoilleen asettuminen painekeitin painonpudots pakolaiset pakolaispolitiikka paksusuolen tähystys Palembang palloleikki pandemia papaija pappa-Tunturi parisuhde parisuhde. parisuhe passi pato patsas Pattaija Pattaya Pauli Valdemar Sippala Pauligin kahvipurkit paussi Penang pensaspalot Pentti Jokisalo perhe perhe huhtikuu perinne Perth Pertteli Perttelin kirkko Perttelin urheilutalo peräkärry peso Phnom Penh PhuQuoc Piehinki pienikasvuiisuus Pietari piha pihakirppis piharemontti piknik pitkä viisumi pitsa podcast poliitikot. politiikka politiikko polkupyörä pomona Port Dickson Port Doglas Porvoo posliinipaikat puhdistus punaiset punkinpurema punkki Puola Puole Purra Pussy riot Putin puutahra puutara puutarha puutarha. Pwrth pyhiinvaellus pyton pyykinkuivaus pyykkikone pyöräily pyöräretkeily pyöräretki Pääsiäinen Qantas Queensland Raahe raakaravinto rabies Radical design Radical Design Wheelie raha rakentaminen Rakkaus rakkaus. rambutan rantakylä raskaus Rastila rauhanmarssit rautatieasem Read peak remontti reppumatkailu retkeily retriitti rikollisuus rock rokotus Romania roska-auto rotan vuosi ruishiutaleet ruisleipä ruohonleikkuu Ruotsi rupia Russian ruuansulatus ruuhka ruumiinvalvojaiset ryhävalas ryssä Saaremaa saasteet Sabah sade sadekausi Sadhana Forest Saharov Saigon sairaala sairaus Saksa. Halvat bussimatkat salakuvaus salmiakki Salo Samford Valley sammakot samojedit Samurai sappikivet Sarawak sauna sauropus androgynos sauvakävely savimaja savuakävely seksiturismi. amerikkalaisuus Seppo Heikinheimo Seppuku Serbia serkku serkun kuolema Shani Louk sienet sifoni Siirtolaisuus siitake sika sillmäleikkaus silmäleikkaus silmälääkäri silmät Singapen tulaiset Singapore Singapre airlines Siperia sipsikaljaveganismi sipuli Sisuradio sisäleikkipaikat sisällissota sitoutumiskammo sivuraide Slaavilaiset kielet. Sngapore sodat Sofi Oksanen soija soijanakki soijapapu sokeus. sony-Eircsson sorsat sota Spartacus spesismi Steve Dillon Subaru suhku suikkis suklaa sukuhistoria sukulaisvierailu sukupuu sukututkimus Sumi Sunnybank Sunshine coast suolakurkut suomalaiset Australiassa suomalaiset ulkomailla suomalaisuus suomeksi suomen kieli Suomesta muutto Suomi suru Sydney sydän sydänsurut sydänvaivat sykloni Sykloni Larry syksy synnytys syntymäpäivä syyskuu sähkömopo sähkönkulutus sähköpyörä säteily Sössölandian kultakurkut taapero TAFE taimsed viinerid Taiwan takapiha Talo talous talvi Tammikuu tammikuu. Tanah rata taolaisuus Tapaninpäivä tasapaino Tasmania Tasmanian sää tattari taujko teini-ikä tekomykiö telttailu tempe tempeh temppeli tempperli Terrassa. Zaragoza terveys tet teurastamo Thai Thai-ruoka Thaimaa Thermarest Timo tropiikista Tolstoi. tomaatin tuoksu tontti tonttikaupat Topi Sorsakoski toukokuu Townsille Townsville Townsvillen suomalaiset Toyota trooppiset kasvit Tropiikki tuhkaus tulirokko tulva tulvat tupakoinnin lopettaminen Turkki turvallisuus tuuli uimapaikat uiminen Ukraina Ukraina. matkailu ukrainan kieli. ulkoilu ulkosuomalainen ulkosuomalaiset ulkosuomalasiet UNHCR uniapnea Unkari uriah heep USA uskonto Uusi Etelä-Wales uusi työ Uusi Vuosi Uusi Vuosituhat Uusi Vuso uusivusi Uusmedia Uvbuntu vaalit vaalitilaisuus vaellussauvat Vagaaniruoka vaiva vakiintuminen valaat valkoinen Australia valkoinen valas Vanha talo vanhemmuus vanhemmuus. vankila vapaaehtoistyö Vappu Varna vauva vauva-arki vauvauutiset vegaairuoka vegaani vegaanihaaste vegaanijuusto vegaanijuustot vegaanimajoitus vegaanimakkara vegaanin ravitsemus vegaaninen Espanja vegaaninen juusto vegaanirakkaus vegaaniruika vegaaniruoka vegaaniruoka kasvisruoka vegaaniset juustot vegaanit vegaanituotteet vegaanius vegaanyhteisö Vegaia vegan vegan. veganismi vegetarian vegfest veneretki Venäjä venäjän kieli verenpaine vesihuolto vesisade Victoria Video video. videoblogi videokamera videokirje videoloki vieraat Vietnam Vietnam. vihannekset vihis vihreät Viisumi viisuminhaku violife Viro virus Vlog vlogi vloki vogulit Voietnam Voito Pokela Vung Tau vuodatus vuoret vuoristo Vuosaari vuosi vuosi 2001 vuosipäivä vuotavat hanat väkivalta välikatto Wapit wheaty Wheelie Wilmersburger Woodstock WWOOF Y2K ydinvoima yhteisöasuminen yhtisöasuminen YK yksin yksinkertaisuus yksityiskoulu yksivuotias ympäristö ymäpristö ystävät äiti äänesys ääniblogi Ääniblogi. äänikirja äänikirjat äänivlogi
Näytä enemmän

Käyttöehdot

Kaikki sisältö, jota ei ole lainattu lähde mainiten, on aina tekijän omaisuutta ja pysyy sellaisena. Tekstit on kivjoitettu ja julkaistu Australiassa, Ukrainassa, Malesiassa ja Vietnamissa Googlen kansainvälisille palvelimille..

Tämän blogin sisältö on jaettavissa noudattaen Creative Commons -lisenssiä CC BY-NC 4.0

. Se tarkoittaa sitä, että kaikkia tämän sivun tekstejä ja kuvia saa käyttää, jakaa ja sovittaa sillä ehdolla, että alkuperäinen lähde mainitaan: Timo Tropiikista ja/tai Tim Sippala sekä tekstin, kuvien että videoiden ja kaiken muun sisällön kohdalla. Tämän lisenssin käytön on oltava ei-kaupallista. Kaupallisesta käytöstä on sovittava erikseen tekijän kanssa.

Lisenssi ei ole voimassa selvästi kuvakaappauksiksi tunnistettavissa kuviss, esim. Google maps tai Google Earth eikä tekstien kohdalla myöskään silloin kun lainataan sanomalehtiä. Lisäksi lainaajan on muistettava, että julkaisumaan lait ajavat tämän lisenssin edelle.