keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Filippiinit - aion käydä sielä ensimmäistä kertaa

Vähän jännittävää, jopa pelottavaa mennä uuteen maahan, joka on vaarllisessa ja pahassa maineessa. JO, ei varmasti ole syytä, kuten ei ollut Vietnamissa, Ukrainassa eikä monessa muussakaan maassa, jossa olen käynyt.

Wikipedia kertoo Filippiineistä seuraavaan tapaan:

Filippiinien tasavalta eli Filippiinit on 7 107 saaren ja vajaan 108 miljoonan asukkaan trooppinen saaristovaltio Kaakkois-Aasiassa.[3] Suurin osa asukkaista elää 11 saarella. Alueella on usein maanjäristyksiä ja 20 toimivaa tulivuorta. Se on myös trooppisten hirmumyrskyjen reitillä.
Saaret saivat nimensä Espanjan kuninkaan Filip II:n mukaan vuonna 1543.[4] Espanjan ja Yhdysvaltojen vaikutus näkyy edelleen maan kulttuurissa ja hallintojärjestelmässä. Ferdinand Marcos hallitsi maata lähes yksinvaltiaana yli 20 vuoden ajan, kunnes kansa pakotti hänet eroamaan 1986.



Ja sitten vielä jotakin matkailijainfoa englanniksi https://en.wikivoyage.org/wiki/Philippines
Minä aion käväistä Manilassa olemassa kymmenen päivää ja sitten tulen takaisin tänne Malesiaan Cameron highalandsille. Olisi tarkoitus 20.11. ja 20.12. välillä isännöidä koko isoa kämppää, kuten olen jo monta kertaa mainostanut. 





elikkä tuo punainen täplä tuolla oikealla on Manila. Ja nyt minä olen Malesiassa, tuo sininen pallukka tuolla kohden vasenta alareunaa.   Lento Kuala Lumpurista kestää pari tuntia jeikä maksa paljoa, olisiko jotain 20 - 30 euroa yhteen suuntaan.  No, sitten on se majoitus, sosiaaliset suhteet ja vegaaniruoka. Niitä nyt etsiskellään netistä: Facebook ryhmistä, Cuchsurfingista, Airbnb:stä.  Alkuperäinen suunnitelma oli mennä vasta joulukuussa ja lähteä silloin jo kohti Euroopaa: ensin Myanmariin eli Burmaan, sieltä Nepaliin ja sieltä sitten jotenkin Etelä-Euroopaan tai Itä-Eurooppaan.  Muutin kuitenkin suunnitelmaa, ja aion pysyä Malesiassa ainakin jouluun saakka. 
toki suunnitelmat voivat aina muuttua. 



 Tässä kuva, jossa katselen turistinähtävyyksiä, buddhalaista temppeliä Malesian Penangissa.


Ja tässä olen elefanttien suojelupuistossa Thaimaassa, lähellä chiang Main kaupunkia.  Siellä opin, että yleensä turistinorsuja kohdellaan hyvin julmasti.



Ja tässä bluey-koira vuodelta 2003

 




Ja sitten vuodelta 2008




Ja minun joulukuvani vuodelta 2003




Ja sitten joulukuva vuodelta 2010. Kävin Singaporessa.  Yhtenä vaihtona tämän vuodenkin jouluksi on Singapore.




Tämä oli vuoden 2001 lopussa. Sauvakävely oli silloin uusi harrastukseni Helsingin Vuosaaressa, Meri-Rastilassa,  Vartiokylänlahden rantamaisemissa.  Nyt osa Meri-Rastilan metsistä ja kallioista on kuulemma rakennettu.





Tässä kuva vuodelta 1973. Pieni intiaanipoika.




Vuonna 2002 vegaanista soijarouhepitsaa Sivuraide-nimisessä ravintolassa Helsingin Sörnäisten Kurvissa.



tämä taitaa olla Singaporesta vuodelta 2010.  Kiinalaista ruokaa syömäpuikoilla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti