Toukokuu 2019 - Uusi silmäleikkaus , aamukävelyitä koiran kanssa


Toukokuu alkaa vapusta, Vapun päivästä.  Vietnamissa sitä ei vietetä, enkä minäkään ole kovin innokas sen juhlan viettäjä. Saigonissa olisi ollut aattona paikallisten suomalsiten juhla, mutta en vaivautunut paikalle. Minä kun kävin siellä jo huhtikuun alussa ja seuraava silmälääkärikäynti oli sovittu toukokuun puoliväliin.



Sen verran oli arjesta poikkeavaa juhlan tuntua, että sain vieraakseni kaksi neitokaista Saigonista. Toiseen niistä olin tutustunut sohvasurffaussivuston kauta jo tammikuussa ja olimme tavanneet Saigonissa maaliskuussa. Hän on vegaani ja hyvin kiinnostunut Suomesta. Siksi hän halusi jutella kanssani.  He ajoivat moottoripyörällä Saigonista ssaakka tänne meille ylös vuoristoon, noin 250 kilometrin matkan. 

Kävimme paikallisilla vesiputouksilla heidän ja muutaman paikallisen miespuolisen kaverin kanssa.  Oli vietnamilaisillakin kuitenkin jokin lomakausi, ja paikalla oli paljon turisteja muista kaupungeista. Nämä tytöt olivat Saigonista ja halusivat puhua kanssani englantia.    Lisää kuvia tuosta retkestä on huhtikuun albumissa

Buddhalaisia temppeleitä jylhissä vuoristomaisemissa, metsiä. Tällaista löytyy tästä ihan muutaman kymmenen kilometrin säteellä kotoa. Sinne meielni halajaa, mutta toistaiseksi täytyy tyytyä näihin puoliurbaaneihin maanviljelysmaisemiin. Toki hieman toivoa on päästä vähän kauemmas isoista teistä,  lähemmäs vuosia ja metsiä.


toki näissä rähjäisissä sivukaduissa ja kyläteissäkin on oma viehätyksensä. Aamuvarhaisella Mimi-koiran kanssa kävelyllä käydessäni ne ovat vielä melko tyhjiä muista ihmisistä.




Neitoset majoittuivat toisen yönsä muutaman kilometrin päässä kotoamme hostellissa. Toinen heistä, tämä  Suomi-fani, halusi asua suhteelisen lähellä voidakeseni käydä kanssamme varhaisen aamun kävelylenkillä.  Ensimmäisenä aamuna kävimme, mutta toisena aamuna hän nukkui seitsemään asti.   

Olimme Mimin kanssa lähteneet kotoa jo ennen neljää ja tavanomaisen reitin sijasta suunnistimme kohti heidän hotelliaan. Heidän kertomansa mukaan sitä lähellä oli pieni koski, jonne nyt suuntasimme. Saatoin antaa Mimin juosta vapaana täällä. 

Istuksimme pienellä sillalla ja odottelimme tyttöjä.  Sitten he tulivat aikanaan: kävelimme kahville ja ammiaiselle. Mimikin sai palan makkaraa.  Sitten työt lähtivät ajamaan moottoripyörällä kohti Saigonia. 

Talo vuokrattavana tästä muutaman kilometrin päässä, siellä, missä usein käyn aamukävelyllä koirani kanssa.  Olen mainostanut Facebookin Dalat-ryhmässä tätä paikkaa yhtenä vahtoehtona ulkomaalaiselle asettua asumaan. Joitakin tiedusteluja sainkin, mutta useimmat tulivat niiltä, jotka etsivät epätoivoisesti opetustöitä. Muutama eläkeläinenkin tai muuten työelämän ulkopuolella oleva oli myös kiinnostunut.  Yhden, Thaimaassa asuvan Vietnamilaisjuurisen 70-vuotiaan ranskattaren kanssa pääsimme niin pitkälle, että olemme erään paikallisen tuttavan avustuksella hankkineet hänelle talon vuokralle. Hänellä on kaksi koiraa, joten talon taakse puutarhan ympärille täytyy tehdä luja aita. 
Kauniit maisemat lähistöllä olevan järven rannalla. Kuljemme tästä ohi usein aamun sarastaessa itäiseltä taivaanrannalta. 

Talon on myös sisältä hyvin siisti.  Vuokra on 2 miljoonaa Vietnamin dongia eli noin 80 euroa kuukaudessa. 

Talo on melko lähellä tietä ja keskellä maanviljelysalueeta. Jostain tuolta päin aion minäkin hankkia seuraavan asunnon.


Leivon edelleenki leipäni itse. Ja teen sen ilman leivinuunia, ilman sähköuunia käyttäen vain paistinpannua ja Airfryer-merkkistä kuumailtmagrilliä.   Taikina on puoliksi hapatettu ja puoliksi hiivalla käytetty niin, että sen voi säilyttää jääkaapissa jopa viikon.  Käytän taikinassa runsaasti papuja ja kasviksia, kaurahiutaleita ja sitten vehnäjauhoja. Tosin nyt olen löytänyt paikan, josta voin ostaa venäläisiä ruisjauhoja. Käytän niitä hapatteen tekemiseen ja jonkin verran litteiden leipien leivittämiseen.  Tummaa väriä tuotan mustapavulla ja soijakastikkeella. 


Minun ruokakulttuurini on hyvin intialainen. Tosin siihen on sekoittunut aineksia lähes joka puolelta maailmaa: myös Suomesta ja Karjalasta.  Joskus teen karjalanpiirakan muotoisia leipiä, jotka täytän riisi-papumössöllä tai jollain muulla. 

Huhtikuussa kävin Saigonissa kerran. Se käynti liittyi maaliskuussa tehtyyn silmälaikkaukseen. Neljäs päivä poistettiin tikit oikeasta silmästä.  Toukokuussa kävin Ho Chi Minh Cityssä kaksi kertaa:  16.5. kävin äänestämässä Euroopan parlamentin vaaleissa ja 28.5. käsin sitten poistattamassa sen leikkauksen tikit.  Kaksi matkaa tietää yhteensä noin vuorokauden bussista istumista, tai puolittain makaamista. Nämä bussit ovat makuubusseja eli jokaisella matkustajalla on oma pieni makuuosasto, joka penkin saa pysty- tai makuuasentoon.  Paikkoja bussissa on yhteensä 28, kahdessa kerroksessa ja kolme rinnakkain.   Lähdin maktaan kotoa noin puolen yön jälkeen ja olin perillä aamulla kuuden maissa. Sitten kävelin kohti silmäklinikkaa ja noin puolimatkasta otin Grab-nimisellä puhelinsovelluksella tilatun mopotaksin.

Takaisin tulin myös yöbussilla niin, että olin kotona aamulla neljältä-viideltä.  

Maaliskuun kertomuksessa on tarinaan silmieni tilasta: synnynnäinen harmaakaihi, nystagmus eli silmävärve, kaihilasit, tekomykiöt Jakartassa vuonna 2011.  Oikean silmän tekomykiön poisto maaliskuussa 2019, koska mykiö oli siirtynyt pois paikaltaan, irronut ja hangannut sarveiskalvoa piloille.
Jo Singaporen konsultaatiossa minulle kerrottiin, että myös vasemman silmän tekomykiö vaatisi korjausta. Se on melkein irronnut ja heiluu pahasti silmävärveen (mystagmus) tahdissa.   Minä en sitä oikein halunnut uskoa, koska vasen silmä on ihan hyvä minusta, paljon parempi kuin oikea. OIkea on ollut herkkä valolle siitä vuoden 2011 laikkauksesta lähtien. Lääkäri laittoi siihen ensin sellaisen siipiensä varassa kelluvan linssin, joka sitten kiinnittyisi mykiön kapseliin. Näin ei käynyt vaan se luiskahti pois paikaltaan tai ei koskaan asettunutkaan paikoilleen. Niinpä se otettiin pois ja korvattiin iirikseen kiinnitettävällä linssillä, kuten oli jo vasemmassa sillmässä tehty.  Lääkäri kaivoi sitä vanhaa huonoa linssiä silloin viitisentoista minuuttia aiheuttaen minulle epämukavaa kipua ja varmastikin vahingoittaen silmääni.

Tässä kuvassa silmä punoittaa toukokuun 2019 leikkauksen jälkeen. Iirikseen on kiinnitetty tekomykö vahvemmin kuin aiemmin. 
Ennen leikausta oikea silmä oli ollut paras silmäni. Käytnin sitä lukemiseen.  Minä en ole koskaan nähnyt kahdella silmällä yhtä aikaa, eli minulla ei ole stereonäköä, bifokaalista näköä, vaan olen aina käyttänyt kumpaakin silmää erikseen.  Leikkauksen jälkeen vasen silmä on ollut selvästi parempi ja oikea huono: etenkin kirkkaassa päivänvalossa oikea silmä häikäistyy paljon enemmän kuin vasen.  Aluksi luulin sen johtuvan siitä, että siihen on kiinnitetty tuo silmän sisäinen linssi (IOL), mutta näin ei ollutkaan: sen ongelmat varmaankin johtuvat sarveiskalvon vahingoittumisesta.


Vuonna 2011 pääsin eroon vahvoista kaihilaseista (+10 ... +15 lukulasit). Ne korvattiin tekomykiöllä. Se ei suurenna niin paljon kuin plus-linssit, mutta se myöskin pysyy kirkkaana eikä siihen tule likaa tai rasvatahroja.  Lasit päässä kuitenkin näytän paremmalta ja lasit suojaavat silmiä kolhuilta ja lialta sekä suodattavat myös kirkkautta. Varsinaisia aurinkolaseja en voi oikein käyttää, koska näköni perustuu niin paljon värisävyjen erottamiseen.  Nykyään lasien käyttö tuntuu epämukavalta, joten yritän välttää niitä. Suomessa jos olisin, olisi pakko käyttää niitä, koska siellä aurinko paistaa niin lähellä taivaanrantaa ja käy kylmä tuuli niin, että silmät rasittuvat paljon enemmän. 

Oli aina juhlaa kun pääsi suurkaupungin kuumuudesta ja melusta tänne viileämpään maalisteille. 


Mimi-koirakin vamraan aina odotti minun paluutani. Poissa ollessani kun ei kukaan vienyt häntä ainakaan pitkille kävelyille. 

Buddhan syntymäpäivää vietetään laajasti koko maassa, myös meidän naapurin temppelissä. 

Se on ihka-uusi raknnus, joka on osittain vielä viimeistelemättä. 


Dalatissa käyn edelleen joogassa ja ostoksilla, mitä nyt on tullut taukoja leikkausten takia. Välillä haen sieltä myös uusia tutustumuskohteita. 

Eräs Suomessa opiskellut nainen on kutsunut minua vierailemaan omistamalleen eko-lomakeskukselle, jonka yhteydessä hänellä on myös luomutila. Kävin siellä tarkoituksenani tutustua paikaan mahdollisena leirikoulu/ulko-opetuspaikkana. 

Oli iloinen yllätys tavata siellä ukrainalaisia nuoria ihmisiä, jotka matkustelevat täällä päin.  Tämä 8-vuotias tyttö oli mielissän kun sai puhua kanssani koirista venäjäksi. 












Täällä ylhäällä vuoristossa, ylängöllä, on jopa mäntymetisä. 


Saigonissakin, suurkaupungissa ja sen pilvenpiirtäjissäkin on oma viehätyksensä, ainakin kaukaa katsoen. 
Mutta paras on kotona, kodin rauhassa ja hiljaisuudessa! 



Kommentit

Tunnisteet

2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2025 210 211 212 2203 50-vuotispäivä Aamu aamulenkki Aasia Aasialainen kasvisruoka abhayrab Adelaide Adviware Aeroflot Afganistan Airasia airbnb Airut Ajahn Brahm Alicante alkuasukkaat amalgamipaikat Ananda marga ankanpojat ankat ankka ankka ja koira ankkalammikko Anne Rintala anoppi anteeksi Antti Heikkinen apinat arkielämä Armas Latvakoski aromipesä asettuminen ashtanga asuinyhteisö asumisoikeusasunto. asumusero asunnon etsintä asunnon vuokraus asunnonvaihtosuunnitelmat asunto asuntojono aurinko aurinkorannikko Auroville Australia Australian kansalaisuus Australian karjakoira Australian suomalaiset Australian vaarat Austrlia Austrralia auton huolto autonromu autot Avantouinti avioituminen avioliitto Bali Balkan bambuhiiliburgeri banaani banaanikasvi banaaninlehtikontti banaanit Bangkok Barcelona Beatles Benton court Bicheno Bill Sippo Birsbane bloggaus blogit Bluey Bogor Borneo Bornoe Brisbane buddhalaisuus Buddhan syntymäpäivä bulgakov Bulgaria Bura Burdekin Burma Myanmar bussikyyti Cairns Cairnsin ilmasto Camberra Cameron highlands Caravonic Caravonica Cariad farm sancturary Carins cats Celia-kirjasto Changi Cheezly Chernobyl Christine Milne CIMO Coopers plains couchsurfing covid-19 covid19 cykloni Dalat dating Dio DNA-testi DNA-testit Douglas druianesanssi Dublin Duc Trong durian durio ekologia ekotalo elokuu elokuu Australia Elvis eläimet eläinlääkäri eläinräääkkäys eläinten oikeudet eläintuotanto eläinuhri energiansäästö englanniksi Englannin kieli epäonnistuminen eristys ero Esa Pelkonen esikoulu Espanja etäsuhde Eurooppa Europe Eve Hietamis extrawheel festivaali festivaalit Filippiinit Filippinit Filipppiinit Findon creek Finland Finnair Finnish foxy Freukkarit fruitarismi Gaza gluteeniton pitsa Gokul jooga Greata Thunberg haastattelu haju Hakaniemi Halla-aho halvat bussilinjat Halvat lennot hammashoito hammasoito hampputofu Hanoi Hanoi. hantit hapankaali hapankurkut hapanleipä hapatus haploryhmä I-M253 Hare Krishna liike harkova Hassisen kone hautajaiset hautajaisrituaalit hedelmät hedelmätarhat hefu Heidi köngäs Heikki Huhtanen heinäkuu Heinätyöt helle helmikuu Helsingin Sanomat Helsingin yliopisto Helsinki Henry Zalkin hiivaviutaleet hiljaisuus hiljaisuusretriitti hipit hippiauto hippijuhlat hippikylä hippimeininki hirmumyrsky hme Ho Chi Minh City hoitoala Hong kong hostelli hpit huhtikuu huijaus Huojuva lato huono selkä huumeet hyönteiset hämähäkki hääjuhla hääpäivä Häät häät pyörätuolissa ihmissuhteet Iisalmi ikävä ilmastonmuutos Ilosaari Ilovaarirock iltatori in english too In memoriam Indonesia Indonesia. Intia intialaiset Irlanti islam israel isyys Italia itsari itsemurha itsenäisyyspäivä itäauto Jaakko Teppo Jaava Jakafta Jakarta Jakatta jakkiihedelmä jalkapallokoira jalosavu James Cook James Cook Yliopisto jamssiborssi Jane Palmer Jani Jattinen Japani Jeesus Jeltsin Jetstar Joensuu Jokisalo Pentti Jaakko jooga joogaa aloittelijoille joukkoliikenne Joulu jouluaatto joulujuhla joulukoristeet Joulukuu joululahjat joulunaika joulupäivä jouluterveiset journalismi joutsenet Joy Cavill Juhannus Julia Gillard jumalat juna juna vuorilla junamatkailu juoksu Jussi Halla-aho Jyväskylä jätehuolto jättipitsa jääkaappi kaaos kaasumyrkytys kaatosateet kadotettu sukupolvi kadotus kahvi kahviviljelmät kaihi kaihilasit kaihileikkaus Kaija Mesiäinen Kaivolan koulu Kaivosmies Kajastus kaksikielisyys kaksoiskansalaisuus Kambodzha kamerapuhelin kanahaukka kanakoppi kanat kansalaissota kansalaisuus kapselihotelli karanteeni karjakoira karjalanpiirakat karjatalous kasisruoka kasivsruoka kasvimaa kasvispiirakka kasvispruoka kasvisroka kasvisruoka kasvisruoka. kasvisruokafestivaali kasvissyönti kasvisuoka Kazakhstan keiju keinokastelu keinomykiö keinomyökiö keisari keittiö kengurut keski-ikä kesä kesä jouluna kesäjuhltat kesäkuu kesäleskeys Kevin Rudd kevät kidutus kieku kielenopiskelu kielteiset tunteet kielten opiskelu kieltenopiskelu Kiina Kiinalainen juhla Kiinalainen uusi vuosi kiinalainen uusivuosi kiinalaiset kiinalaisuus kiipeilyhyllyt kiipeilyhyllyt kissoille kiipeilytelineet kimppakämppä Kinnalainen uskonto Kiova kirjallisuus kirjat kirpputori kissa kissa-aitaus kissan hormonit kissat kissatalo kisäkuu Kito Kitti Kitti Sippala Kitti-kissa kivivilla koillinen koira koiran korvaleikkaus koiran kuolema koiran syönti koiran turkin parturointi koiranliha koiranpurema koirat koiravarkaat kokkospähkinä kolitelämä kolonoskopia kommuuni kommuunit konkurssi kookospähkinät korallisormisammakko korona koronavirus korrputio korvaleikkaus Kota Kinabalu Kota Kinalabu koti kotikoulu kotiruoka kotityöt koulu koulumaksut kouluruoka koulutus Krakova kriisi Kroatia krokotiili Kuala lumpur kuituhamppu kuivapaasto kuivuus kukat kukkatarrat kulkuri kulkurielämä kulkuriromantiikka kulkutauti Kultarannikko kulttuuri kulttuurierot kummilapsi kuntosali Kuolema kuolinilmoitus kuorsaus Kuranda kuristjakäärme kutina kuukakut kuuma vesi kuumuus kuvien katoaminen kylmäkaappi Kyogle kyytöt kävely kävelykärry käärme käärmeet Lada Niva Bushman lahja Lai Vung laiskuus lama Laos lapsen kieli lapset lapsi lapsi sairastaa lapsiperhe lapsuus Larissa Waters lasivilla Latvia lehdistö lehmänkakka lehmät lehtiartikkeli lehtijuttu Leichart leikkikäärme leikkipaikat leikkiraha lemmikit Leningrad lennot lento lentävä sikala lihansyönti lihantuotanto liikenneruuhka linnunlaulu Linux litsit Liverpool Loi Kratong lokakuu Lokakuu Australia Lolita loma lomakeskus lomakohde Lomakohteet Malesiassa lommo autossa luffa lukeminen lukemisesteisyys luomuliha luonnonmukainan rakentaminen Lviv lähdekritiikki Lähtö kodista lämpöeristys Länsi-Australia löytöeläimet Maailman tila maailmanloppu maalaiselämä Maaliskuu maanviljely maaseutu maaseutumusiikki maastamuutto maastopalot Machans beach Madir maidoton maisemointi maitohappokäymien maitohappokäyminen Maitreya majoitus makakit Makedonia Malesia Malseia Mango Manila mansit Markku Mutanen Marraskuu Marrraskuu Martti Miettunen masennus matkailu matkasuunnitelmat matkat matkustaminen matkustelu Matti Nykänen Maxi Mayakalenteri meditaatio Mekong delta Melbourne melu menetys metabloggaus metallimusiikki metsälampi metsäpalot Michael Klaper Midsummer mielenosoitus mielenrauha mielenterveys miljonääri minicast miso misotahna Misu monikulttuurinen parisuhde Montenegro Moorooka moottoripyörä mopo mopoilu Moskova mp3 MSR Hubba Mt Isa muistot muistotilaisuus munaton Murha murhe musiikki musiikkitede muutto muutto Australiaan muutto ulkomaille Myanmar naimisiinbmeno naiset naisnäkökulma Naisten mini-maraton naistenpäivä Navalnyi navetta nenetsit nettisuhde Neuvostoliitto Neuvostolitto nevlivuotias Nha Trang Nicky Knoff Nightwish Nimbin nomadi Norwegian nuoruus nuoruus. näkövamma näkövammaisten kirjasto Näkövammaisten liitto näkövammaisuus nälkäisten henkien kuukausi nälähnätä Odessa odotus oikeutta eläimille olkitalo oluthiiva oma koti oma talo omaisuus omistaminen Onnellisuus Onnibus.com onnittelut opaali Openmobile Openmobilem CIMO opettaja opettaminen opetus Opetusministeriö opetustyö opiskelu oppositio Ortodoksisuus ostjakit otava oti paasto Pai paikoilleen asettuminen painekeitin painonpudots pakolaiset pakolaispolitiikka paksusuolen tähystys Palembang palloleikki pandemia papaija pappa-Tunturi parisuhde parisuhde. parisuhe passi pato patsas Pattaija Pattaya Pauli Valdemar Sippala Pauligin kahvipurkit paussi Penang pensaspalot Pentti Jokisalo perhe perinne Perth Pertteli Perttelin kirkko Perttelin urheilutalo peräkärry peso Phnom Penh PhuQuoc Piehinki pienikasvuiisuus Pietari piha pihakirppis piharemontti piknik pitkä viisumi pitsa podcast poliitikot. politiikka politiikko polkupyörä pomona Port Dickson Port Doglas Porvoo posliinipaikat puhdistus punaiset punkinpurema punkki Puola Puole Purra Pussy riot Putin puutahra puutara puutarha puutarha. Pwrth pyhiinvaellus pyton pyykinkuivaus pyykkikone pyöräily pyöräretkeily pyöräretki Pääsiäinen Qantas Queensland Raahe raakaravinto rabies Radical design Radical Design Wheelie raha rakentaminen Rakkaus rakkaus. rambutan rantakylä raskaus Rastila rauhanmarssit rautatieasem Read peak remontti reppumatkailu retkeily retriitti rikollisuus rock rokotus Romania roska-auto rotan vuosi ruishiutaleet ruisleipä ruohonleikkuu Ruotsi rupia Russian ruuansulatus ruuhka ruumiinvalvojaiset ryhävalas ryssä Saaremaa saasteet Sabah sade sadekausi Sadhana Forest Saharov Saigon sairaala sairaus Saksa. Halvat bussimatkat salakuvaus salmiakki Salo Samford Valley sammakot samojedit Samurai sappikivet Sarawak sauna sauropus androgynos sauvakävely savimaja savuakävely seksiturismi. amerikkalaisuus Seppo Heikinheimo Seppuku Serbia serkku serkun kuolema Shani Louk sienet sifoni Siirtolaisuus siitake sika sillmäleikkaus silmäleikkaus silmälääkäri silmät Singapen tulaiset Singapore Singapre airlines Siperia sipsikaljaveganismi sipuli Sisuradio sisäleikkipaikat sisällissota sitoutumiskammo sivuraide Slaavilaiset kielet. Sngapore sodat Sofi Oksanen soija soijanakki soijapapu sokeus. sony-Eircsson sorsat sota Spartacus spesismi Steve Dillon Subaru suhku suikkis suklaa sukuhistoria sukulaisvierailu sukupuu sukututkimus Sumi Sunnybank Sunshine coast suolakurkut suomalaiset Australiassa suomalaiset ulkomailla suomalaisuus suomeksi suomen kieli Suomesta muutto Suomi suru Sydney sydän sydänsurut sydänvaivat sykloni Sykloni Larry syksy synnytys syntymäpäivä syyskuu sähkömopo sähkönkulutus sähköpyörä säteily Sössölandian kultakurkut taapero TAFE taimsed viinerid Taiwan takapiha Talo talous talvi Tammikuu tammikuu. Tanah rata taolaisuus Tapaninpäivä tasapaino Tasmania Tasmanian sää tattari taujko teini-ikä tekomykiö telttailu tempe tempeh temppeli tempperli Terrassa. Zaragoza terveys tet teurastamo Thai Thai-ruoka Thaimaa Thermarest Timo tropiikista Tolstoi. tomaatin tuoksu tontti tonttikaupat Topi Sorsakoski toukokuu Townsille Townsville Townsvillen suomalaiset Toyota trooppiset kasvit Tropiikki tuhkaus tulirokko tulva tulvat tupakoinnin lopettaminen Turkki turvallisuus tuuli uimapaikat uiminen Ukraina Ukraina. matkailu ukrainan kieli. ulkoilu ulkosuomalainen ulkosuomalaiset ulkosuomalasiet UNHCR uniapnea Unkari uriah heep USA uskonto Uusi Etelä-Wales uusi työ Uusi Vuosi Uusi Vuosituhat Uusi Vuso uusivusi Uusmedia Uvbuntu vaalit vaalitilaisuus vaellussauvat Vagaaniruoka vaiva vakiintuminen valaat valkoinen Australia valkoinen valas Vanha talo vanhemmuus vanhemmuus. vankila vapaaehtoistyö Vappu Varna vauva vauva-arki vauvauutiset vegaairuoka vegaani vegaanihaaste vegaanijuusto vegaanijuustot vegaanimajoitus vegaanimakkara vegaanin ravitsemus vegaaninen Espanja vegaaninen juusto vegaanirakkaus vegaaniruika vegaaniruoka vegaaniruoka kasvisruoka vegaaniset juustot vegaanit vegaanituotteet vegaanius vegaanyhteisö Vegaia vegan vegan. veganismi vegetarian vegfest veneretki Venäjä venäjän kieli verenpaine vesihuolto vesisade Victoria Video video. videoblogi videokamera videokirje videoloki vieraat Vietnam Vietnam. vihannekset vihis vihreät Viisumi viisuminhaku violife Viro virus Vlog vlogi vloki vogulit Voietnam Voito Pokela Vung Tau vuodatus vuoret vuoristo Vuosaari vuosi vuosi 2001 vuosipäivä vuotavat hanat väkivalta välikatto Wapit wheaty Wheelie Wilmersburger Woodstock WWOOF Y2K ydinvoima yhteisöasuminen yhtisöasuminen YK yksin yksinkertaisuus yksityiskoulu yksivuotias ympäristö ymäpristö ystävät äiti äänesys ääniblogi Ääniblogi. äänikirja äänikirjat äänivlogi
Näytä enemmän

Käyttöehdot

Kaikki sisältö, jota ei ole lainattu lähde mainiten, on aina tekijän omaisuutta ja pysyy sellaisena. Tekstit on kivjoitettu ja julkaistu Australiassa, Ukrainassa, Malesiassa ja Vietnamissa Googlen kansainvälisille palvelimille..

Tämän blogin sisältö on jaettavissa noudattaen Creative Commons -lisenssiä CC BY-NC 4.0

. Se tarkoittaa sitä, että kaikkia tämän sivun tekstejä ja kuvia saa käyttää, jakaa ja sovittaa sillä ehdolla, että alkuperäinen lähde mainitaan: Timo Tropiikista ja/tai Tim Sippala sekä tekstin, kuvien että videoiden ja kaiken muun sisällön kohdalla. Tämän lisenssin käytön on oltava ei-kaupallista. Kaupallisesta käytöstä on sovittava erikseen tekijän kanssa.

Lisenssi ei ole voimassa selvästi kuvakaappauksiksi tunnistettavissa kuviss, esim. Google maps tai Google Earth eikä tekstien kohdalla myöskään silloin kun lainataan sanomalehtiä. Lisäksi lainaajan on muistettava, että julkaisumaan lait ajavat tämän lisenssin edelle.